POČINJE SUĐENJE OCU MONSTRUMU IZ MIRIJEVA! Ćerkicu od osam godina čak 15 meseci držao u kadi bez hrane i vode
Foto: Zorana Jevtić

prvi osnovni sud

POČINJE SUĐENJE OCU MONSTRUMU IZ MIRIJEVA! Ćerkicu od osam godina čak 15 meseci držao u kadi bez hrane i vode

Crna Hronika -

Uroš Pašajlić, koji se sumnjiči da je osmogodišnju ćerku 15 meseci držao zatočenu u stanu u Mirijevu, bez hrane, vode i adekvatne brige, danas bi prvi put trebalo da se pojavi u Prvom osnovnom sudu u Beogradu i izjasni se o krivici.

Pašajlić je, podsetimo, uhapšen pre tačno četiri meseca, 28. marta i od tada je u pritvoru.

Stan u kom je Pašajlić držao ćerku
Stan u kom je Pašajlić držao ćerkufoto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

Optužnicom koju je protiv njega podiglo Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, na teret mu se stavlja nasilje u porodici, kao i zlostavljanje i mučenje. Kako se navodi, on se sumnjiči da je tokom 2022. do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao teresni integritet i duševno stanje svog deteta.

- Time je učinio krivično delo nasilje u porodici u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I. L. tako što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom - navodi se u optužnici.

U toku istrage protiv okrivljenog, podsetimo, ispitane su i majka devojčice N. T., oštećena I. L. i policajska službenica PS Palilula koja je prva ušla u stan nakon prijave da se u njemu nalazi devojčica.

- Naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje, iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola - saopštilo je tužilaštvo posle podizanja optužnice i dodalo:

- Pribavljena je medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Maksimalna kazna

Tužilaštvo traži zatvor za Pašajlića

Tužilaštvo je u optužnici sudu predložilo da Uroša Pašajlića za svako krivično delo osudi na maksimalnu kaznu, kao i da mu izrekne meru bezbednosti obaveznog lečenja narkomana i alkoholičara, u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Pašajlić sa devojkom koja ga je prijavila
Pašajlić sa devojkom koja ga je prijavilafoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, za stravičan slučaj saznalo se kada je Pašajlićeva partnerka I. L. 24. marta, nakon petodnevnog zatočeništva u stanu u Boriči, u kom je živela sa Pašajlićem 15 meseci, uspela da pobegne i ode u policiju. Policajcima je ispričala da ju je Uroš danima tukao, pretio joj i rekao joj "da zbog nje njegova ćerka iz prvog braka nema šta da jede".

- Rekla je da je do tada mislila da Uroševu ćerku čuva njegova strina, jer joj on to rekao. Međutom, tokom torture je shvatila da je dete verovatno samo u stanu. Nažalost, to se ispostavilo kao tačno - podseća izvor.

Policijska službenica koja je odmah otišla u stan u Mirijevu po prijavi I. L. u svom svedočenju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, opisala je u kakvom je stanju zatekla devojčicu.

- Kada smo ušli, u stanu nije bilo svetla, ali je svetlo bilo upaljeno u kupatilu. Vrata kupatila su bila zaključana sa spoljne strane i ključ je bio u bravi. Kada smo otvorili, iz kade se promolila devojčica koja nije ustala, već se samo pridigla u sedeći položaj. Na sebi je imala jaknicu sa kapuljačom, donji deo trenerke, odeća je počela da spada kada sam je uzela u naručje jer je bila mnogo mršava. U kadi nije bilo posteljine, ležala je na nekoj krpi - izjavila je navodno policajka.

Policija je odmah raspisala potragu za Urošem Pašajlićem, ali se on uspešno skrivao četiri dana. Pronađen je i uhapšen u stanu svog prijatelja na Karaburmi.

Inače, kako je Kurir pisao, kada je priveden na saslušanje u tužilaštvo, Pašajlić uopšte nije pitao za svoju ćerku niti njeno zdravstveno stanje.

Kurir.rs/ J. Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track