"SMRT SU SAMO VRATA, VRATIĆU SE!" Igor Srbin i pored 2 doživotne robije opet osuđen! U ĆELIJI MU NAŠLI 3 ZASTRAŠUJUĆE CEDULJICE
Foto: Printscreen

izuzetno opasan

"SMRT SU SAMO VRATA, VRATIĆU SE!" Igor Srbin i pored 2 doživotne robije opet osuđen! U ĆELIJI MU NAŠLI 3 ZASTRAŠUJUĆE CEDULJICE

Crna Hronika -

Subotičanin Norbert Feher (41), poznatiji kao Igor Vaclavić ili Igor Srbin, koji služi dve doživotne robije zbog ubistava u Italiji i Španiji, osuđen je na još četri godine zatvora u Španiji, jer je povedio četri zatvorska čuvara naoštrenom pločicom iz toaleta, nakon što je odbio da napusti svoju ćeliju u aprilu 2021. godine.

Podsetimo, Vaclavić je u Italiji i Španiji osuđen na dve doživotne robije zbog pet ubistava, a kako je uhapšen na Pirinejima, ostao je da robija u Španiji. Igor Srbin je klasifikovan kao "izuzetno opasan" zatvorenik i podleže najrestriktivnijem stepenu nadzora.

Subotica, Sestra, Ubica, Televizija, Igor Vaclavić, Norbert Feher, Nikoleta Bergel
foto: Printscreen

Igor Srbin je, prema navodima španskih medija, čuvare povredio dok je bio u zatvoru u Duenasu. Kod njega u ćeliji detaljnim pretresom kasnije su nađene beleške u kojima preti tim istim čuvarima koje je povredio.

- Igor je tada zapretio da će ubiti svakog ko uđe u njegovu ćeliju. Ceduljice koje su kasnije čuvari našli u njegovoj sobi su i više nego zastrašujuće. Nađene su tri lista papira na kojiam su bile krajnje zbunjujuće i šifrovane poruke - prenose tamošnji mediji i dodaju:

- Na prvoj strani bile su ispisane reči i fraze na španskom jeziku, a na kraju te strane pisalo je: "Prvi deo je završen!". Druga stranica je u potpunosti prekrivena brojevima, tačnije nulama i jedinicama, kao neka vresta binarnog koda. Treći list papira napisan je na italijanskom jeziku.

Kako su potom preneli mediji, poslednja strana je bila puna pretnji čuvarima koje je prethodno ozledio.

- "Vreme je smo prozor, a smrt su samo vrata." A potom je pisalo: "Vratiću se i potražiću svakog od vas" - pisalo je u zastrašujućem pismu Igora Srbina.

Naime, doživotni robijaš je u martu ove godine kada je išao na jedno od saslušanja ispod garderobe stavio otpatke svinjskih kotleta sačuvani od jedne večere. Te koske su bile naoštrene i nesumnjivo je da Igor Srbin i tada planirao još jedan napad.

Igor Vaclavić, Subotica, ubistvo, Italija, Španija, izolacija, zatvor, Saragosa
foto: Privatna arhiva

Pa da podsetimo, Vaclavić, koji je rođen u Subotici, osuđen je zbog ubistva Davida Fabrija i Valerija Verija u aprilu 2017. u Italiji, a dok se do decembra iste godine krio, u Španiji je ubio troje i ranio dvoje ljudi, pa je i u ovoj zemlji dobio maksimalnu kaznu. Njegovi transporti iz zatvora, u kojima je boravio, na suđenja bili su pokriveni najvećim mogućim merama obezbeđenja, a u sudnici je sedeo u staklenom kavezu od neprobojnog stakla. Do sada je Subotičanin promenio šest zatvora.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja