"POVILENELA JE, UDARIO SAM JE AŠOVOM U GLAVU I UMOTAO U ĆEBE" Darko Kostić pre 8 godina brutalno silovao i ubio devojčicu Ivanu
Foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva, MUP Srbije

osuđen na 40 godina

"POVILENELA JE, UDARIO SAM JE AŠOVOM U GLAVU I UMOTAO U ĆEBE" Darko Kostić pre 8 godina brutalno silovao i ubio devojčicu Ivanu

Crna Hronika -

Devojčica Ivana Podraščić (14) brutalno je silovana, a zatim ubijena pre tačno osam godina, a za zverski zločlin na 40 godina robije osuđen je Darko Kostić.

Podsetimo, nesrećna devojčica nestala je 29. jula 2014. godine u Beogradu, a porodica je njen nestanak prijavila policiji tek 9. avgusta, uz objašnjenje da je devojčica i ranije bežala od kuće i da su sve vreme verovali da će se ona vratiti. Nažalost, monstrum Kostić je devojku ubio, a njeno telo u fazi raspadanja nađeno je tek tri meseca kasnije, tačnije u oktobru 2014. u dvorištu trošne kuće u Rakovici koju je osuđeni Kostić u to vreme iznajmljivao.

ubijena devojčica ivana podraščić
ubijena devojčica ivana podraščić

- Ivanino telo nađeno je u oktobru te godine, nakon što je devojka K. K. prijavila da je 1. septembra silovana u jednoj trošnoj kući i da je to uradio njen rođak Kostić. Policija je detaljnim pretresom objekta i dvorišta tražeći dokaze da je devojka silovana i zlostavljana pronašla nekoliko stvari za koje se kasnije ispostavilo je da pripadaju nesrećnoj Ivani - podseća izvor i dodaje:

- Među stvarima bio je i mobilni telefon, za koji se posle analiza ustanovilo da je pripadao Ivani Podraščić.

monstrum darko kostić
monstrum darko kostićfoto: Privatna Arhiva

Kako je ranije Kurir pisao, inspektori su prvo mislili da je Kostić devojčicin telefon ukrao, ali su nakon saslušanja shvatili jezivu istinu.

- Ivana mi se javila 31. jula i tražila da se vidi sa mnom da cirkamo. Sačekao sam je na okretnici autobusa 56, i odveo kući. Počela je "da vileni", udarala me je, histerisala, grebala. Pokušao sam da je smirim, ali nisam uspeo, pa sam je ašovom udario u glavu. Pokušao sam da je oživim, dozivao sam je, ali uzalud. Otišao sam do prodavnice, vratio sam se, a ona je i dalje ležala u lokvi krvi - rekao je tada Kostić nepokazujući emocije, a potom nastavio svoju jezivu priču:

- Uvio sam njeno telo u ćebe, odneo je do potoka, pobacao neke sunđere preko nje i otišao. Otišao sam posle u Cvijićevu ulicu kod brata S. A., rekao sam mu da sam u samoodbrani udario nekog čoveka, ali da mislim da ga nisam ubio.

telo u fazi raspadanja nađeno nakon tri meseca u trošnoj kući
telo u fazi raspadanja nađeno nakon tri meseca u trošnoj kućifoto: Sanja Ilić

Darko Kostić je nakon ovog priznanja negirao zločin, ali ga je Viši sud u Beogradu 2016. osudio na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina. On se tada teretio za krivično delo teško ubistvo i silovanje, jer je najpre pretnjama po život prinudio devojčicu na obljubu, a onda je metalnim delom motike udario više puta u potiljak.

Tada su na suđenju izneti detalji da je nesrećnu devojčicu umotao u tepih i dva ćebeta i odvukao ispred kuće u pošumljeni deo, gde ju je pokrio starim sunđerima i komadima nameštaja.

trošna kuća u kojoj je kostić ubio devojčicu, a njeno telo zamotao u tepih i ćebe
trošna kuća u kojoj je kostić ubio devojčicu, a njeno telo zamotao u tepih i ćebefoto: Sanja Ilić

I ranije ubijao i silovao

Inače, osuđeni Darko Kostić je je 1993. godine sa saučesnikom ubio staricu u Beogradu, a potom urinirao po njoj i tada je dobio sedam godina zatvora. 2001. godine osuđen je za silovanje zbog čega je dobio tri i po godine zatvora. Po izlasku iz zatvora ponovo silovao, a osuđivan je i za pljačku i za razbojništvo.

- Tim veštaka je na suđenju za ubistvo Ivane, procenio da je Kostiću IQ ispod 90, odnosno, da je reč o psihopati i sociopati i da ga nije moguće izlečiti - podseća izvor.

Odšteta od milion dinara

Ivanini roditelji saslušani su 31. oktobra te godine, gde su između ostalog tražili odštetu od države u vrednosti milion evra.

- Rekla je da ide na žurku i više je nikad nisam videla. Ivana je bila dobro dete, ali umela je da ode od kuće i da se ne vrati po nekoliko dana. Zato moj suprug nije odmah prijavio nestanak - rekla je ranije majka silovane i ubijene devojčice.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track