Euleks: Panteliću devet godina zbog pranja novca
Foto: Reuters

Kosovska Mitrovica

Euleks: Panteliću devet godina zbog pranja novca

Crna Hronika -
Presudu je izreklo sudsko veće sastavljeno od dvoje Euleksovih sudija i jednog lokalnog sudije, a većem je predsedavao Euleksov sudija iz Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici

BEOGRAD - Sudsko veće Euleksa u Kosovskoj Mitrovici osudilo je Jevru Pantelića na devet godina zatvora zbog pranja novca, organizovanog kriminala i neovlašćenog držanja i upotrebe oružja, saopštio je Euleks.

Pantelić je oslobođen optužbi za krijumčarenje robe, utaju poreza i izbegavanje plaćanja carine. Sud mu je izrekao i novčanu kaznu od 2.000 evra, a oduzeti su mu pištolj i municija, dva automobila i 14.000 evra, koji su zaplenjeni kada je uhapšen 17. maja 2011. godine.

Presudu je izreklo sudsko veće sastavljeno od dvoje Euleksovih sudija i jednog lokalnog sudije, a većem je predsedavao Euleksov sudija iz Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici.

Optužnicu je zastupao Euleksov tužilac iz Kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova.

Žitelji Ibarskog Kolasina su od hapšenja Pantelića, 17. maja 2011. godine, organizovali blokade puteva i protestne šetnje i tražili da on bude pušten iz pritvora i prestanak kontrole robe na prelazu Banje, kao i premeštanje kontrolnog punkta iz Brnjaka na deo magistralnog puta izmedu srpskog sela Zupče i albanskog Košutovo, kako bi se kontrolisala koja roba ide južno od Ibra, a koja ostaje na severu Kosova.

Beogradski nedeljnik Novi magazin objavio je 25. januara u tekstu o organizovanom kriminalu na Kosovu da je Pantelić bivši policajac koji je 1999. godine "otkrio mogućnosti nedozvoljenog poslovnog angažmana" i da je saradnik uhapšenog Zvonka Veselinovića, koji je pod istragom srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track