Završena istraga protiv vlasnika Kontrasta

Novi Sad

Završena istraga protiv vlasnika Kontrasta

Crna Hronika -
Tokom istrage saslušani oštećeni, kao i više od 100 svedoka koji imaju saznanja o uslovima u kojima je radio lokal i izvršenim inspekcijskim kontrolama, kao i svedoci samog požara

NOVI SAD - Pred Višim sudom u Novom Sadu danas je završena istraga protiv vlasnika diskoteke "Kontrast" Alojza G. (68), zakupaca Slaviše S. (48) i Dejana R. (36) i električara Miroslava P. (50), koji je održavao instalacije u ovoj diskoteci.

Oni su osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti u požaru koji je izbio u noćnom baru "Kontrast" 1. aprila 2012. godine u ranim jutarnjim časovima, a u kojem je šest osoba izgubilo život i više njih povređeno.

U saopštenju Višeg suda se navodi da je u tokom istrage prikupljena obimna dokumentacija u vezi sa radom "Kontrasta", kao i dokumentacija o prethodno vršenim protivpožarnim pregledima ovog lokala.

Sud navodi da su tokom istrage saslušani oštećeni, kao i više od 100 svedoka koji imaju saznanja o uslovima u kojima je radio lokal i izvršenim inspekcijskim kontrolama, kao i svedoci samog požara.

Šestomesečni pritvor okrivljenima ističe 1. oktobra 2012. godine, do kada se očekuje da Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donese odluku o podizanju optužnice protiv okrivljenih.

U požaru u diskoteci "Kontrast" su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Poginula je i najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track