OCU KOJI JE TVRDIO DA MU JE SIN "NESTAO" ODREĐEN PRITVOR: Govorio da mu je sin primoran da prosi u Nišu, pa usledio OBRT!
Foto: Facebook

TREĆE OSNOVNO TUŽILAŠTVO

OCU KOJI JE TVRDIO DA MU JE SIN "NESTAO" ODREĐEN PRITVOR: Govorio da mu je sin primoran da prosi u Nišu, pa usledio OBRT!

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu posle saslušanja Š. A. (38), oca dečaka koji je pre desetak dana uputio aple za pomoć tvrdeći da mu je sin od 12 godina nestao, predložilo je sudu da mu odredi pritvor do 30 dana.

Kako je saopšteno iz tužilaštva,Š. A. se sumnjiči za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog deteta, a pritvor je predložen jer postoje osobite okolnosti da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, što je rešenjem suda i određeno.

Podsetimo otac dečaka, uhapšen je pre dva dana.

Otac sproveden u pritvor
Otac sproveden u pritvorfoto: Kurir/T.S.

- Osumnjičeni je po prethodno prijavljenom nestanku maloletnog lica, koje je grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapustio i ostavio bez nadzora u dužem vremenskom periodu, usled čega je maloletno lice bilo izloženo prosjačenju na vise lokacija u Beogradu i Nišu, gde je maloletno lice i pronađeno - saopštilo je tužilaštvo posle privođenja Š. A.

Kako su mediji pisali, dečak je juče pronađen u Nišu, a njegov uhapšeni otac je medijima rekao da im je "neki čovek dao dojavu da je dečak viđen u Nišu kako prosi".

Otac je ispričao da je dečakova drama počela kada je sredo grupu dečaka kod Ušća u Beogradu, koji su ga naterali da sa njima pođe u Niš.

- Rekao mi je da su ga pokupili uz pretnje da će ga prebiti ako ne bude išao da prosi, ne znam kako su se prevezli, verovatno autobusom. On je te dečake poznavao iz grada, nekoliko puta ih je ranije sreo - ispričao je otac.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja