SRBIN ZA KOJIM JE TRAGAO INTERPOL UHAPŠEN U ŠPANIJI: Muškarca (38) izručuju, zbog ovoga mora na robiju!
Foto: Shutterstock

dolijao

SRBIN ZA KOJIM JE TRAGAO INTERPOL UHAPŠEN U ŠPANIJI: Muškarca (38) izručuju, zbog ovoga mora na robiju!

Crna Hronika -

Španska Nacionalna policija uhapsila je u Viljahojosi begunca kojeg su srpske vlasti preuzele preko Interpola.

Kako prenose lokalni mediji, uhapšeni muškarac, star 38 godina i srpske nacionalnosti, krio se u Špa da ne bi bio predat srpskim vlastima. Međutim policajci su ga iznenadili i uhapsili u blizini kuće u kojoj je boravio u toj zemlji.

- U Srbiji je osuđen na kaznu od dve godine i dva meseca zatvora zbog razbojništva - naveo je španski portal Ser, a njihovi izvori su objasnili:

- Imajući u vidu da bi ovaj begunac mogao da se krije u provinciji Alikante, agenti Jedinice za drogu i organizovani kriminal (UDICO) Pokrajinske policijske stanice Alikante započeli su seriju policijskih akcija u cilju lociranja ovog međunarodno traženog muškarca, za kojim je tragala Srbija.

Prema navodima španskog portala, pritvoreni muškarac je osuđen u Srbiji jer je 2008. godine u Beogradu počinio razbojništvo sa elementima nasilja. Naime, okrivljeni je prišao oštećenom s leđa na ulazu zgrade i uhvatio ga za vrat, čvrsto ga držao i vukao niz stepenice, te mu strgao s vrata nekoliko zlatnih ogrlica. Nakon što je izvršio ovu pljačku, pobegao je.

Za ovo krivično delo u Srbiji mu je suđeno i osuđen je na dve godine i dva meseca zatvora. Međutim, kaznu nikada nije odslužio jer je pobegao u Španiju.

Pritvorenik će biti izveden pred Centralni sud i najverovatnije će biti izručen Srbiji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track