SASLUŠAN VOZAČ KOJI JE PREGAZIO DEVOJČICU NA BICIKLU: Posle pogibije maloletnice zanemeo u tužilaštvu, određen mu pritvor
Foto: Printscreen/Facebook

vjt u šapcu

SASLUŠAN VOZAČ KOJI JE PREGAZIO DEVOJČICU NA BICIKLU: Posle pogibije maloletnice zanemeo u tužilaštvu, određen mu pritvor

Crna Hronika -

Mladić L. M. (22), koji je u sredu uveče pijan kod Šapca pokosio devojčicu L. C. (14) koja je bila na biciklu i koja je od zadobijenih povreda preminula, danas se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu branio ćutanjem.

- On je iskotistio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pirtvor, što je sud prihvatio, pa mu je određen pritvor u trajanju od 30 dana - kaže izvor i dodaje da se L. M. na teret stavlja krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Osumnjičeni L. M.
Osumnjičeni L. M. foto: Printscreen/Facebook

Podsetimo, devojčicu je u sredu uveče, dok se kretala na biciklu, udario automobilom "ford fiesta" kojim je upravljao osumnjičeni L. M. Od siline udarca devojčica je odletela u kanal.

- Posle udesa vozač automobila je izašao iz vozila. Bio je vidno uznemiren. sačekao je policiju. Urađen mu je alko-test i utvrđeno je da je u trenutku nesreće imao više od jednog promila alkohola u krvi - podseća izvor i dodaje da je deo puta na kom se desila nesreća neosvetljen.

Od tragično nastradale devojčice juče su se oprostile njene drugarice. One su na Fejsbuku napsiale oproštajnu poruku:

- Nikad nemoj pijan sesti za volan, jer ne možeš znati ko će ti se naći na putu i kome možeš oduzeti život.

Komšije su za nju imale samo reči hvale i naveli su da se kobne večeri vraćala s nekog rođendana.

Nastradala devojčica
Nastradala devojčicafoto: Printscreen/Facebook

- Bila je baš dobro dete. Potresla nas je nejna smrt - rekle su komšije. Meštani šabačkih sela kažu da ni za uhapšenog vozača L. M. nemaju loše reči.

- Njegova prodica je dobra, svi su se bavili fudbalom, i on i njegovi otac i brat - rekli su.

(Kurir.rs - Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja