OBRAČUN SA PRLJAVIM ZNAČKAMA! Policajku Ivanu pratili zbog narkotika, Dušica s mužem pomagala Kavačkom klanu! Odmotava se klupko!
Foto: Drustvene Mreže

borba sa krimi policajcima

OBRAČUN SA PRLJAVIM ZNAČKAMA! Policajku Ivanu pratili zbog narkotika, Dušica s mužem pomagala Kavačkom klanu! Odmotava se klupko!

Crna Hronika -

MUP i Više javno tužilaštvo u Beogradu hapšenjem Ivane Đ. nastavili su obračun sa policajcima za koje se sumnja da se bave kriminalnim radnjama, za dve nedelje uhapšeno troje

Ivana Đ. (27), policajka zaposlena u PS Palilula koja je juče uhapšena zbog sumnje da se bavila trgovinom narkoticima, bila je "na merama" kolega neko vreme. Oni su prikupljali dokaze, koji su na kraju rezultirali time da joj budu stavljene lisice na ruke. Njen nevenčani suprug, Marko M. u bekstvu je i za njim se traga. Iz MUP-a je potvrđeno da je policija u saradnji sa tužilaštvom uhapsila dve osobe, I. P. i I. Đ., kao i da se za još jednom traga. Pretresom stana koji policajka koristi u Grockoj, pronađeni su droga i novac.

Uzeo oružje iz stanice

Samo dan ranije, uhapšen je i policajac Bojan T., koji je 30. jula teško ranjen u jednom restoranu na Autokomandi. Na njega je, kako se sumnja pucao S. B. s kojim je prethodno sedeo za stolom, a istragom je utvrđeno i da je policajac kog je mladić za kojim se traga pokušao da ubije, kod sebe imao pištolj bez dozvole.

Dušica i Daniel J.
Dušica i Daniel J.foto: Drustvene Mreže

Organizovani kriminal

Radnica BIA i njen muž iz MUP

Na udaru policije i Tužilaštva za organizovani kriminal našli su se nedavno i bračni par, radnica BIA Dušica J. i njen muž, radnik MUP-a Daniel J. zbog sumnje da su kavačkom klanu i odbeglom crnogorskom policajcu Ljubu Miloviću prenosili poverljive informacije i novac zarađen od kokaina. Na optužnici protiv Darka Šarića, takođe zbog odavanja službenih tajni, našli su se i policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović. Inspektor Božidar Stolić, koji je optužen da je ljudima iz kriminalnog miljea, uključujući i klan Veljka Belivuka prodavao informacije, bio je osuđen ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i on čeka novo suđenje.

- Početkom avgusta, takođe u saradnji MUP-a i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, lisice su stavljene još jednom policijskom službeniku Nemanji J. zbog sumnje da je iz Policijske stanice Palilula izneo veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija i držao ih u stanu u Mirijevu, u nameri da ih preda Darku B. koji je takođe uhapšen u istoj akciji - podseća sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, hapšenje nekoliko policijskih službenika u poslednjih petnaestak dana jasno svedoči da državni organi rade svoj posao i da nema zaštićenih. - Rezultati samo nekoliko poslednjih akcija jasno pokazuju da državni organi maksimalno posvećeno rade svoj posao i da neće dozvoliti da se bilo ko krije iza značke - kaže naš sagovornik.

Iznude

Podsetimo, i pre hapšenja pomenutih policajaca, na udaru tužilaštva bila su i trojica policajaca zbog iznude. - U oktobru prošle godine bila su uhapšena trojica policajaca iz odeljenja za drogu zbog sumnje da su počinili krivično delo iznude. Postupak protiv njih takođe je u toku u tužilaštvu - podseća naš sagovornik.

Tokom prethodnih godina, podsetimo, zbog zloupotreba u službi na udaru kolega našli su se i bivši načelnik SBPOK-a Goran Papić, zatim bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović, nekadašnji načelnik novosadske policije Goran Šušnjić kao i bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja