UBIO 10 LJUDI, MEĐU NJIMA I DVOJE DECE! Prošlo je godinu dana od strašnog masakra na Cetinju, danas je dan sećanja na žrtve
Foto: Privatana Arhiva, Fonet AP

pomen

UBIO 10 LJUDI, MEĐU NJIMA I DVOJE DECE! Prošlo je godinu dana od strašnog masakra na Cetinju, danas je dan sećanja na žrtve

Crna Hronika -

Pre tačno godinu dana Vuk Borilović (35) počinio je najveći masakr u novijoj istoriji Crne Gore kada je u naselju Medovina na Cetinju ubio deset ljudi, a njih šestoro ranio. U znak sećanja na žrtve danas će biti spuštene zastave na pola koplja.

- U znak sećanja na nevine žrtve ovog bezumnog zločina, zastave na ulazu u Cetinje i na svim gradskim institucijama spuštene su na pola koplja. Lokalni javni emiter RTV Cetinje će svoje programske sadržaje prilagoditi obiežavanju godišnjice ovog tragičnog događaja - navela je Prijestonica na Iksu, nekadašnjem Twitteru, piše Standard.

borilović ubio deset ljudi, a njih šest ranio
borilović ubio deset ljudi, a njih šest raniofoto: Privatana Arhiva, Fonet AP

Pa da podsetimo, Borilović je svojoj krvavi pir započeo 12 avgusta prošle godine u večernjim časovima kada ja, kako smo pisali, došao iz crkve.

- Nekoliko dana pre jezivog zločina Borilović je odveo ženu i decu na more, a on se vratio na Cetinje. Kobnog dana došao je iz crkve, ušao u kuću i ubrzo izašao na terasu i nešto glasno rekao i opsovao. Tada se sa puškom u ruci spustio sprat niže, gde su mu bili podstanari, tačnije četvoročlana porodica Martinović - podseća izvor i dodaje:

žrtve pomahnitalog borilovića
žrtve pomahnitalog borilovićafoto: AP/Risto Božović, Privatna Arhiva

- U stanu je tada zatekao Natašu (35) i njene sinove Mašana (11) i Marka (7) koje je izrešetao bukvalno na pragu kuće. A svojoj krvavi pir nastavio je dalje gde je u naselju Medovina ubio njih još sedmoro, među kojima i svoje rođake. Monstrum je presudio i Natašinom kumu Milanu Mitroviću (37), zatim svom ujaku Goranu Đurišiću (54), a onda i komšiji Rajku (56), Dimitriji (81) i Danici Drecun (74), a na kraju Danijeli (51) i njenoj sestri Aleksandri Radunović (52). U svom krvavom piru ranio je šest osoba koje su se tu slučajno zatekle.

Borilović je nakon rafalne paljbe u kojoj je pobio svoje bližnje, opkoljen od strane crnogorske policije koja je u njegovom pravcu ispalila pet hitaca, od kojih je jedan bio smrtonosan. Takođe, u pucnjavi na Borilovića učestvovao je i Neno Kaluđerović, ali je istragom utvrđeno da njegov hitac nije bio poguban po masovnog ubicu.

uviđaj u kući borilovića odakle je krenuo svojoj krvavi pir
uviđaj u kući borilovića odakle je krenuo svojoj krvavi pirfoto: AP/Risto Božović

Meštani Cetinja od tada su nemi na zločin koji je počinio Borilović. Ugašeno je toliko kuća u mestu Medovina gde je ubica sa svima pre zločina bio u dobrim odnosima. Boriloviću je nedavno zapaljena kuća u kojoj u tom trenutku niko nije bio, a vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja