"KUPIO SAM ORUŽJE I ROTACIJU JER SAM HTEO DA SNIMAM SPOTOVE ZA JUTJUB": Ovako se ranjeni Vračarac pravdao pred sudom prošle godine
Foto: Nemanja Nikolić

uzor mu mašan lekić

"KUPIO SAM ORUŽJE I ROTACIJU JER SAM HTEO DA SNIMAM SPOTOVE ZA JUTJUB": Ovako se ranjeni Vračarac pravdao pred sudom prošle godine

Crna Hronika -

Marjan Dimitrijevski (40), navodni pripadnik vračarske kriminalne grupe ranjen je jutros oko 4.45 sati u Njegoševoj ulici u centru Beograda, a u januaru prošle godine on je pred Višim sudom u Beogradu izjavio je nosio oružje i policijsku opremu jer je snimao spotove za Jutjub kanal.

Podsetimo, Marjan Dimitrijevski bio je uhapšen sa Markom Drakulom koji je na optužnici protiv vračarskog klana, zbog sumnje da su planirali da otruju vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića cijanidom dok je boravio u Centalnom zatvoru.

Jovan Vukotić
Jovan Vukotićfoto: Printscreen/ Instagram

Međutim, kako za to nije bilo dovoljno dokaza sudilo im seza nedozvoljeno nošenje oružja i sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti.

- On je 13. decembra 2019. uhapšen zajedno sa Markom Drakulom, Nemanjom Milutinovićem i Nikolom Jovanovićem, pošto je policija u škodi sa falsifkovanim tablicama pronašla kačkete i prsluke sa oznakama UKP, rotaciono svetlo i četiri startna pištolja - podseća naš izvor i dodaje:

- On je kasnije pred Višim sudom u Beogradu u vezi sa ovim delom izjavio da je opremu nalik na policijsku i pištolje kupio na buvljaku u Pančevu jer je nameravao da snima spotove za Jutjub.

marko drakula
marko drakulafoto: Printscreen/Youtube

- Što se tiče oružja tvrdim da nije pravo i da ne može da ispali bojevu municiju. Kupio sam ga na buvljaku, na tezgi, kao i kačkete, prsluke i rotaciju. Nameravao sam da pravim spotove sa tim uniformama. Gledao sam Mašana Lekića pa sam u tom stilu hteo da napravim spot, ali još nisam smislio ko će da glumi. Znam da od Jutjuba može lepo da se zaradi - ispričao je tada Dimitrijevski pred sudom.

Veće Višeg suda u Beogradu osudilo je tada Marka Drakulu i Marjana Dimitrijevskog za krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja, sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti i falsifikovanje policijske opreme na tri godine i šest meseci zatvorske kazne.

Za sada nepoznato lice, da podsetimo, napravilo je sačekušu Dimitrijevskom na mestu koje nije pokriveno kamerama i metu je čekao sve do jutra da bi, najverovatnije, obavio zadatak.

Dimitrijevski je ranjen u kuk, a za nepoznatim napadačem se intenzivno traga traga, istagu vode MUP i Više javno tužilastvo u Beogradu.

- Ranjeni je odbio da sarađuje sa policijom, a na licu mesta nisu pronađene čaure - kaže izvor Kurira.

Ko su Vračarci

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv pripadnika vračarske kriminalne grupe, okrivljenog Nikole Vušovića i drugih, zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara se nalazi u beskstu, a označen je kao vođa organizovane kriminalne grupe iz Beograda, "Vračarci", dok je kao drugi šef klana oznacen Uroš Pipierski.

Nikola Vušović Džoni, Hapšenje, Nikola Vušović, Policija
foto: MUP Srbije Printscreen

- Vušović i Piperski terete se i za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u podstrekavanju, a ova grupa, da podsetimo, tererti se za tri teška ubistva i to Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca, kao i pet pokušaja ubistava - podseća izvor Kurira.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track