ČESTO TUKAO SVOJU ŽENU, ONA SE NAPILA I PREMINULA: Dragoljub iz Prokuplja osuđen na 5 meseci zatvora zbog nasilja u porodici
Foto: RINA

zlostavljanje

ČESTO TUKAO SVOJU ŽENU, ONA SE NAPILA I PREMINULA: Dragoljub iz Prokuplja osuđen na 5 meseci zatvora zbog nasilja u porodici

Crna Hronika -

Dragoljub T. iz Prokuplja osuđen je na pet meseci zatvora zbog nasilja u porodici, jer je u dužem vremenskom periodu sa umišljajem i primenom nasilja ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge Tatjane T. koja je preminula 3.januara 2022. godine kada je popila veću količinu alkohola.

Kako se navodi u presudi, Dragoljub T. je već ranije osuđivan za nasilje u porodici na uslovnu kaznu 2018. godine, a ona je trajala do kraja 2019. godine.

Ovaj novi sudski postupak u kojem je pravosnažno osuđen na zatvor pred Osnovnim sudom u Prokuplju, počeo je nakon što mu je supruga preminula, a on prijavio njenu smrt. Okolnosti su bile sumnjive, ali je utvrđeno da je preminula od prevelike količine alkohola koje je unela tog dana. Kako su okolnosti bile sumnjive, priveden je suprug, ali je kansije pušten, nakon što se utvrdio uzrok smrti. Ipak, ustanovljeno je da je nesrećna žena trpela batine, odnosno da ju je on duže vreme fizički zlostavljao, što je konstatovao Zavod za sudsku medicine u Nišu, koji je uradio obdukciju tada po anlogu Višeg tužilaštva u Prokuplju.

Zbog svega navedenog, protiv Dragoljuba T. se poveo sudski spor pred Osnovnim sudom u Prokuplju, a slučaj je vodila sudija Ivana R.Niketić, te je zbog nasilja u porodici iz člana 194 stav 1 osuđen na kaznu zatvora.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv)

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track