ZA NJEGOVO UBISTVO DALI MILION I PO EVRA, DOK SE ZA BOJOVIĆA GOVORI O ABNORMALNOJ CIFRI: Plaćene ubice vrebaju u regionu!
Foto: J. L. PINO / AFP / Profimedia, Printscreen/Facebook, Privatna Arhiva, Printscreen/Instagram, Shutterstock

ŠOK

ZA NJEGOVO UBISTVO DALI MILION I PO EVRA, DOK SE ZA BOJOVIĆA GOVORI O ABNORMALNOJ CIFRI: Plaćene ubice vrebaju u regionu!

Crna Hronika -

Damir Mehić zvani Bibi, uhapšen je u subotu na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu kad je policija na uvid dao lažna dokumenta. Tada je otkriveno da se radio o čeveku koji je u svojoj matičnoj državi, Bosni i Hercegovini, osuđen za teško ubistvo na 17 godina zatvora zbog čega se nalazi na poternici Interpola. Mehić je u Srbiju doputovao iz Italije u društvu svoje žene.

On se u bekstvu nalazi od 2020. godine, a prethodno je Kantonalni sud u Tuzli Mehiću izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i pet meseci za ubistvo koje je počinjeno 2013. godine u Tuzli. Ubistvo je bilo epilog krvavog obračuna između dve kriminalne grupe u samom centru Tuzle, a smrtno je stradala jedna osoba, dok je nekoliko povređeno. Ispred ugostiteljskog objekta "Sagittarius" 22. juna 2013. godine ubijen je Emir Džinić, a povređeni su Denis Rahmanović i braća Amir i Nail Hodžić.

Damir Mehić
Damir Mehićfoto: MUP BIH

Mehić će biti izručen Bosni i Hercegovini, a trenutno se nalazi u pritvoru koje mu je odredilo Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

- Postoje sumnje da se radi o čoveku koji je plaćeni ubice, te se proveraca da li je njegov dolazak u Beograd bio pretnja za neko drugo lice - kaže izvor Kurira i dodaje da se prventveno proveravaju informacije da li je njegova poseta bila upućena Luki Bojoviću.

- Luka Bojović slobodan je čovek od novembra prošle godine kad je pušten iz zatvora u Madridu i kada je doputovao u Srbiju. Njegov dolazak bio je rizičan i od tada nije sigurno gde se on nalazi, ali se pretpostavlja da još uvek boravi u Beogradu, pa otuda i pretpostavkda da bi Mehićeva poseta mogla biti upućena njemu - objašnjava naš sagovornik.

Luka Bojovic
foto: kurir tv

Ne bi bio prvi put da ubica iz država regiona, pogotovo iz Bosne i Hercegovine, dolazi u Sriju zbog planirane likvidacije, ali i da plaćenici iz Srbije ubijaju po zemljama regiona. Tim plaćenim ubicama nalogodavci obezbeđuju honorar od desetina, preko stotina hiljda evra, dok je do sada najsuplja likvidacija obavljena u Turskoj.

Abnormalna cifra

- Jovan Vukotić je ubijen za vrtoglavu cirfu od 1.500.000 evra. Suma je plaćena tamošnjim turskim plaćenicima, dok su pripadbnici kavačkog klana bili u ulozi organizatora i logističara - podseća sagovornik Kurira i objašnjava da bi za likvidaciju Bojovića cifra morala biti još veća.

Jovan Vukotić
foto: Yeni Şafak

- Vukotićevo ubistvo pažljivo je spremano više puta, dok pripadnici suprotstavljenih klanova kad je Bojović u pitanju nisu uspeli da izvedu ni pokušaj njegovog ubistva. Ubijani su mu svi bližnji, od rođenog brata, najboljeg prijatelja, do akvokata, dok je jedinim preživelim njegovim prijateljima prećeno i više puta je i organizovano njihovo ubistvo, ali bezuspešno - dodaje izvor.

Honorar, svakako, ne zavisi samo od toga ko je meta i koliko je ubistvo teško izvodljivo, već i od toga što su se na crnom tržištu pojavili mladi koji su spremni da za "mizerne iznose" obave posao.

Radoje Zvicer

Grupa koju je predvodio Alan Kožar iz Bara plaćena je 500.000 evra za ubistvo vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, a ta likvidacija trebalo je da bude odmazda za ubistva vođa škaljarskog klana u Atini.

Radoje Zvicer
foto: Printscreen Libertas

Zvicer je tom prilikom teško ranjen, ali je preživeo atentat zbog čega su uhapšeni su Stefan (Mandić) Đukić (30), Emil Tuzović (30), Petar Jovanić (46) i Milan Branković (31).

Škaljarci

Ubistava vođa pripadnika "škaljarskog klana" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini u januaru 2020. godine, kao i lividacije Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu u julu iste godine, plaćene su ukupno dva miliona evra.

Igor Dedović, Stevan Stamatović
foto: Privatna arhiva

Radoje Živković i Zdravko Perunović

Nikola Mandić i Željko Radulović otkrili su preko prepiske sa Skaj aplikacije koju je otkrila crnogorska policija u saradnji sa Europolom, da je škaljarski klan je za svako pojedinačno ubistvo „konkurencije" nudio od 150.000 do 200.000 eura.

Perunović (levo), Živković (desno)
Perunović (levo), Živković (desno)foto: Prinstcreen

Mandić je 2020. godine iz spuškog zatvora poslao čitav spisak imena za čiju su likvidaciju „škaljarci" spremni za plate. Na spisku je Radoje Živković Žuti i Zdravko Perunović, za čija ubistva je izdvajano 200 i 100 hiljada evra. Obojica su, inače, učestovala u ubistvu Jovana Vukotića u Turskoj.

Plaćenici amateri

x Goran Vlaović - Za ovu likvidaciju za koju se u Zadru sudi Kragujevčaninu Dušku Tanaskoviću, a koju je naručio vođa „kavačkog klana" Radoje Zvicer navodno je plaćeno 50.000 evra

x Luka Žižić - Stefan Milašinović (24) iz Kraljeva u njega ispalio kišu metaka za svega nekoliko hiljada evra, a posrednik između njega i nalogodavca mu je obezbedio "štek stan" u Kraljevu

x Ranko Radošević Eskobar - likvidacija je plaćena, navodno, plaćena 100.000 evra dvojici mladih Kraljevčana koji su uhapšeni samo par dana posle izvršenog dela

Kurir.rs / Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track