VOĐA "ODREDA SMRTI" U SRBIJU STIGAO SA LAŽNIM PASOŠEM: Prijatelj sa Naserom Orićem i narko-bosom Keljmendijem?
Foto: MUP BiH, Kurir Televizija

hapšenje na aerodromu

VOĐA "ODREDA SMRTI" U SRBIJU STIGAO SA LAŽNIM PASOŠEM: Prijatelj sa Naserom Orićem i narko-bosom Keljmendijem?

Crna Hronika -

Damir Mehić (47), zvani Bibi koji je u subotu uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu zbog sumnje da je sa lažnim pasošem pokušao da uđe u Srbiju, blizak je prijatelj Nasera Orića, bivšeg komandanta Armije BiH u Srebrenici.

Mediji iz Bosne i Hercegovine navode da je on vođa zloglasnog tuzlanskog "odreda smrti", kao i da je njegova porodica bliska Naseru Keljmendiju, najpoznatijem albanskom narko-bosu.

Naser Keljmendi
Naser Keljmendifoto: Printscreen Youtube

Podsetimo, posle privođenja Mehića koji je sa suprugom doputovao iz Italije, utvrđen je njegov pravi identitet, ali je otkriveno i da je Bosna i Hercegovina za njim raspisala Interpolovu poternicu 2020. zbog zatvorske kazne od 17 godina i pet meseci, na koju je osuđen zbog ubistva koje je počinio 2013. u Tuzli.

- Postoje operativni podaci koji se proveravaju, da je Damir Mehić doputovao u Beograd kako bi po nalogu jednog kriminalnog klana ubio Luku Bojovića - otkrili su izvori.

On bi, međutim, danas trebalo da bude priveden na saslušanje u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, zbog falsifikovanog pasoša. Prema nezvaničnim informacijama, u Beograd je stigao sa suprugom, iz Italije.

- Otkriven je i štek stan koji je imao u Beogradu - otkrio je sagovornik Kurira.

Inače, mediji iz Bosne i Hercegovine objavili su da su Damir i njegov brat vlasnici privatne agencije za obezbeđenje.

Navodno, uhapšeni Damir Mehić neko vreme je bio i lično obezbeđenje Orića.

Naser Orić
Naser Orićfoto: Beta

- Sa Naserom Orićem sam prijatelj, bio i ostao, nikada u životu nismo ništa radili. Ne znam čime se čovek bavi, ne znam šta bi mogli da radimo zajedno - potvrdio je u jednoj emisiji Damih Mehić.

Inače, Naseru Oriću se sudilo pred haškim tribunalom zbog ratnih zločina, ali je pravosnažno oslobođen optužbi.

- Kada je 2008. Orić doputovao iz Haga u Bosnu i Hercegovinu, kao jedan od pripadnika obezbeđenja, dočekao ga je upravo Damir Mehić - kaže izvor Kurira.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track