PREDSTAVLJAO SE KAO "VIDOVITA MIRELA" I UZEO ŽRTVI NOVAC ZA SKIDANJE MAGIJE: Muškarac iz Futoga optužen za prevaru!

osnovno tužilaštvo u smederevu

PREDSTAVLJAO SE KAO "VIDOVITA MIRELA" I UZEO ŽRTVI NOVAC ZA SKIDANJE MAGIJE: Muškarac iz Futoga optužen za prevaru!

Crna Hronika -

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv D.N. (26) iz Futoga zbog postojanja opradane sumnje da je izvršio krivično delo prevare.

- Optuženi je u toku novembra meseca 2020. od oštećene, koja je prethodno sa njim ostvarila kontakt po oglasu sa društvenih mreža pod nazivom „Vidovita Marijela“, protivpravno prisvojio više zlatnih predmeta i novac u ukupnom iznosu od 120.000 dinara, a sve pod izgovorom da su navedene dragocenosti potrebne za sprovođenje rituala skidanja magije sinu oštećene koji se vrše preko zlata, novca i čitanjem molitvi u manastirima - saopšteno je iz Osnovnog tužilaštva u Smederevu.

Policija, Ilustracija
Policija, Ilustracijafoto: T.S.

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optuženome izrekne uslovnu osudu, kao i da ga osudi na novčanu kaznu i obaveže na vraćanje imovinske koristi pribavljene učinjenim krivičnim delom u iznosu od 150.000 dinara.

- Krivično delo prevara čini svako ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede nekoga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini - pojašnjeno je u saopštenju tužilaštva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track