"LIKVIDACIJE U OBRAČUNU KLANOVA IMAJU TRI FAZE" Mišev: Hapšenje Mehića otkriva za koju ulogu je angažovan u atentatu na Bojovića
Damir Mehić, Foto: J. L. PINO / AFP / Profimedia, Printscreen/Facebook, Privatna Arhiva, Printscreen/Instagram, Shutterstock

kurir tv

"LIKVIDACIJE U OBRAČUNU KLANOVA IMAJU TRI FAZE" Mišev: Hapšenje Mehića otkriva za koju ulogu je angažovan u atentatu na Bojovića

Crna Hronika -

Gordana Mišev stručnjak za bezbednost razgovarala je sa voditeljkom jutarnjeg programa "Redakcija" o Damiru Mehiću zvanom Bibi, koji je osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva u Tuzli.

Gordana Mišev
foto: Kurir tv

Uhapšen je na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, u trenutku kada je sa falsifikovanim dokumentima pokušao da uđe u našu zemlju i navodno ubije Luku Bojovića.

Međutim, Mišev je istakla da je ovo trenutno preterano spekulativno.

- Naravno, ovde se radi o mnogim pretpostavkama. Mehić je osoba koja je bila povezana sa raznim aspektima i mogućim ulogama u različitim situacijama. No, nadam se da će istraga otkriti pravu istinu - izjavila je Mišević i dodala:

03:07

LIKVIDACIJE U OBRAČUNU KLANOVA IMAJU TRI FAZE Mišev: Hapšenje Mehića otkriva za koju ulogu je angažovan u atentatu na Bojovića

Važno je napomenuti da će Mehić, prema trenutnim saznanjima, biti optužen samo za korišćenje falsifikovanog dokumenta. Nakon izdržane kazne, verovatno će biti deportovan. Ipak, naglašava se da bi bilo ključno da istražitelji dublje istraže razloge njegovog dolaska u Srbiju i da li postoji nešto mnogo veće što stoji iza ove situacije.

Mišev ističe da je sumnjivo da se Mehić povezuje sa planiranim atentatom na Luka Bojovića, naglašavajući da bi za tako nešto bila potrebna ozbiljna organizacija i resursi.

Ona je takođe podelila svoje razmišljanje o različitim nivoima likvidacija u okviru klanskih ratova.

- Likvidacije u klanovima često prolaze kroz tri faze: Prva faza obuhvata pritiske, pretnje i čak fizičke sukobe unutar klana. Druga faza podrazumeva zastrašivanje i postavljanje bombi, dok treća faza nažalost označava likvidaciju - rekla je Mišević.

03:07

GORDANA MIŠEV

Kada je reč o profesionalnosti ubica, Mišević je istakla da postoji hijerarhija u nivou veština.

- Najviši profesionalci, obično snajperisti angažovani iz inostranstva, obavljaju najzahtevnije likvidacije. Međutim, činjenica da postoji cenovnik za likvidacije govori o tome koliko je moral ovih kriminalnih grupacija narušen. Sve u svemu, likvidacije se često završavaju tragično - dodala je ona.

U svetlu ovog slučaja, otvaraju se mnoga pitanja i spekulacije.

- Situacija je vrlo kompleksna. Lično sumnjam da bi neko sa takvim istorijatom, Interpolovom poternicom i praćenjem od strane bezbednosnih organa, angažovao ubice da izvrše atentat na Luka Bojovića. To deluje više kao deo naučne fantastike nego realna opcija - zaključila je Mišev.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

00:49

ORGANIZOVAN KRIMINAL IMA SAMO JEDAN CILJ! Stručnjaci za Kurir TV o povezanosti Zvicera i Gogića: Školski primer, pogodan za šverc!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja