MALOLETNIK UBIO BRATA IZ LOVAČKE PUŠKE U KUĆI U MLADENOVCU: Optužena baba dečaka koja je pušku čuvala u plakaru
Foto: Nenad Kostić

više javno tužilaštvo u beogradu

MALOLETNIK UBIO BRATA IZ LOVAČKE PUŠKE U KUĆI U MLADENOVCU: Optužena baba dečaka koja je pušku čuvala u plakaru

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vesne L. (56) zbog sumnje da je nevlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu, usled čega je njen stariji unuk 6. jula ove godine tom puškom ubio svog mlađeg brata u njihovoj porodičnoj kući u Mladenovcu.

- Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenoj se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Nenad Kostić

Tužilaštvo je predložilo sudu da osumnjičenoj produži pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Maloletnik

Unuk pod istragom za ubistvo

Protiv unuka optužene, koji je u kući u Mladenovcu ubio brata, podsetimo, pred Odeljenjem za maloletnike Višeg suda u Beogradu vodi se postupak za krivično delo ubistvo.

U optužnici se navodi da postoji opravdana sumnja da je Vesna L. (56) lovačku pušku i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti. Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive, njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dve godine mlađeg, rodjenog brata.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Nenad Kostić

Podsetimo, kako je Kurir ranije pisao, Vesna L. je, prema nezvaničnim informacijama, na saslušanju tvrdila da je pušku nasledila od pokojnog muža.

- Ispričala je da je puška ostala posle njenog muža koji je preminuo, a da je on nasledio od svog oca. Rekla je i da su oni pucali iz nje za Božić i kada se rodi dete u kući - rekao je izvor Kurira.

Kako navodi, Vesna L. nije umela da objasni zašto nije prijavila oružje i nakon brojnih javnih poziva nadležnih organa, naročito posle dve velike tragedije koje su Srbiju zadesile u maju.

- Tvrdila je i da je pušku dirala samo kada čisti stan ili kreči, pa mora da je pomeri - dodaje sagovornik Kurira.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track