OVAKO JE U ZLOGLASNOM ZATVORU GDE LEŽE NAVIJAČI DINAMA! Olivera Ćirković otkrila: To je logor, 23 sata u ćeliji bez prozora
Foto: Shutterstock, Kurir Televizija

kurir tv

OVAKO JE U ZLOGLASNOM ZATVORU GDE LEŽE NAVIJAČI DINAMA! Olivera Ćirković otkrila: To je logor, 23 sata u ćeliji bez prozora

Crna Hronika -

Nedavno su roditelji hrvatskih huligana, čiji su članovi uhapšeni u Atini zbog svoje umeštanosti u nasilje koje je rezultiralo smrću 29-godišnjeg navijača AEK-a, organizirali protest ispred Ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu.

Prema izveštajima grčkih medija, huligani koji su u pritvoru biće smešteni u 16 različitih zatvora.

Huligani, Navijači, Dinamo Zagreb, AEK, Atina
foto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

Osmoro hrvatskih državljana biće prebačeno u zatvor u Avloni, dok će šestorica završiti u Koridalosu. Preostalih 27 uhapšenih, kojima je određen istražni pritvor, biće raspoređeni po 14 različitih zatvorskih jedinica.

Gošća "Pulsa Srvije" koja je pričala o uslovima ovih zatovra je Olivera Ćirković, nekadašnja košarkašica koja je osam godina bitisala po grčkim zatvorima.

- Avlona i Volos su dva maloletnička zatvora, Avlona je nešto blaži, ali Volos je hard varijanta. Maloletnik u Grčkoj znači do 21 godine, a ne 18 kao kod nas. Smatrala sam da je maloletnički zatvor lakši od muškog, naprotiv, u svojoj knjizi ga opisujem kao logor. Oni su 23 sata zatvoreni u grupnim sobama u kojim nema prozora, postoje samo rezovi sa rešetkama - rekla je Ćirković, pa nastavila:

01:00

ZATVOR SA BRUTALNIM USLOVIMA U KOJEM SU HRVATSKI HULIGANI! Olivera Ćirković otkrila: To je logor, 23 sata u ćeliji bez prozora

- Onih 6 Hrvata koji su odvedeni u Koridalo biće im bukvalno Holivud, taj zatvor je ništa u odnosu na ono što će doživetu u Volosu. Njihovo pravosuđe je čak i oštrije prema maloletnicima, što uopšte nije normalno, čak ni u muškom zatvoru niste zatvoreni 23 sata kao ovde.

Potom je rekla da će policija morati u početku da "pazi" na Hrvate, ali ne zbog Srba, već zbog animoziteta koji gaje grčki zatvorenici.

- Čula sam da će ih odvajati u grupe, a to su i sa mojom grupom radili i to čine kada su ljuti, a cilj toga nije da vas zaštite od nekoga, nego da vam bude što teže, odnosno da nemate u blizini nikog svog. Naravno, u početku će ih malo paziti, ali to zbog animoziteta grčkih zatvorenika, a ne srpskih. Moram da kažem da su Grci kao zatvorenici, ali i narod, prilično temperamentni, odnosno vole da prave buku i da viču, ali nemaju fazu kada to pređe u agresiju, pa da krenu da se obračunjavaju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:40

NE TREBA SRBA DA SE PLAŠE, OVO JE DALEKO STRAŠNIJE ZA HRVATSKE HULIGANE Olivera Ćirković: Sedeće 18 meseci u zatvoru do suđenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track