"U VRŠCU JE PONOVLJEN SLUČAJ IZ MLADENOVCA" Antonović nema dilemu: Najveći problem su službena lica koja kod kuće imaju oružje
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

"U VRŠCU JE PONOVLJEN SLUČAJ IZ MLADENOVCA" Antonović nema dilemu: Najveći problem su službena lica koja kod kuće imaju oružje

Crna Hronika -

Još jedno neadekvatno čuvanje oružja je rezultiralo nemarnom ponašanju mlađih građana, a vest potresa celu Srbiju.

U Vršcu je maloletnik pogođen hicem u glavu iz pištolja svoga oca, a obarač je povukao njegov osamnaestogodišnji drugar.

Streljana, pucanje, pištolj
foto: Shutterstock

Inače, mladićev otac je posedovao pištolj jer je policijski službenik.

Nakon serije tragedija i očaja po naš narod, u maju, postavlja se pitanje kako nakon brojnih apela i ožalošćenih poruka, tek nakon nekoliko meseci, opet imamo ovakav slučaj?

Na ovo, ali i druga pitanja, odgovorio je prof. dr Ratomir Antonović, stručnjak za bezbednost, gost jutarnjeg programa Kurir televizije.

01:40

U VRŠCU JE PONOVLJEN SLUČAJ IZ MLADENOVCA Antonović nema dilemu: Najveći problem su službena lica koja kod kuće imaju oružje

- Mislim da lica koja legalno poseduju vatreno oružje nemaju adekvatnu svest o opasnosti naoružanja, kao i to šta ono može sve da načini. Definitivno da terenske kontrole koje su krenule u poslednje vreme jesu korisne, oni idu nenajavljeno i proveravaju kako vlasnici čuvaju svoje oružje. Upravo na taj način, putem rigoroznijih i redovnijih kontrola, možemo otkloniti problem nesavesnog držanja naoružanja - započeo je Antonović, pa dodao:

- U Mladenovcu smo imali isto slučaj u kojem se koristilo oružje službenih lica, mada je on koristio i oružja koja ne smeju da se legalno drže u rukama fizičkih lica. Tako da smo ovo već imali, ovo je ponovljen slučaj. Smatram da problem nisu fizička lica i obični građani, već službena lica.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track