OŠTETILI DRŽAVU ZA 350 MILIONA, NAJLUKSUZNIJA KUĆA PRIPADALA SUPRUŽNICIMA : Određen pritvor mafiji koja je "oprala" milione
Foto: Kurir

šok

OŠTETILI DRŽAVU ZA 350 MILIONA, NAJLUKSUZNIJA KUĆA PRIPADALA SUPRUŽNICIMA : Određen pritvor mafiji koja je "oprala" milione

Crna Hronika -

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije danas je doneo rešenje kojim je prema okrivljenima A.O. i M.T. odredio pritvor do 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima A.O. i M.T. određen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Prema okrivljenima M.O., D.N. i J.B. odredio meru zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, kojom im je zabranjeno da bez odobrenja suda napuste stan u kojem borave.

Mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora prema okrivljenima M.O., D.N. i J.B. određena je usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svako ponaosob, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

1 / 4 Foto: Kurir

Prema okrivljenima M.O., J.B. i J.S. odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, pa im je zabranio prilaženje, sastajanje i komuniciranje sa svedocima.

Mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem prema okrivljenima M.O., J.B. i J.S. određena je usled postojanja okolnosti koje ukazuju da bi okrivljene, svaka ponaosob, mogle ometati postupak uticanjem na svedoke.

U odnosu na okrivljenog A.R. predlog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije za određivanje pritvora odbijen je kao neosnovan, te je određeno da se imenovani ima odmah pustiti na slobodu.

- Okrivljenima A.O., M.O, M.T., J.B., A.R., J.S. i D.N. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Poreska prevara, kao što se okrivljenima A.O., M.O., M.T i A.R. na teret stavlja i izvršenje krivičnog dela Pranje novca. Takođe, okrivljeni A.O. tereti se da je izvršio krivično delo Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dok se okrivljeni M.T., M.O., J.B., J.S., A.R. i D.N. terete da su izvršili i krivično delo Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a okrivljeni A.O. da je izvršio i krivično delo Poreska utaja - saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Kurir.rs/ D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track