PIJAN TUKAO MAJKU I PRED UNUČIĆIMA JOJ PRETIO DA ĆE DA JE UBIJE I IZBACI IZ KUĆE: Optužen nasilnik iz Zemuna
Foto: Damoir Dervišagić

TREĆE OSNOVNO TUŽILAŠTVO

PIJAN TUKAO MAJKU I PRED UNUČIĆIMA JOJ PRETIO DA ĆE DA JE UBIJE I IZBACI IZ KUĆE: Optužen nasilnik iz Zemuna

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Š. Dž. (45) zbog sumnje da je bio nasilan prema majci.

- Š. DŽ. se sumnjiči da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. Na teret mu je stavljeno da je od maja do avgusta ove godine, u porodičnoj kući u Beogradu, u opštini Zemun, pod dejstvom alkohola, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život i telo, drskim ponašanjem ugrozio spokojstvo i duševno stanje člana svoje porodice - oštećene majke - saopšteno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Kako se navodi, sumnja se da je on u ovom periodu, kada je bio pod dejstvom alkohola, ulazio u verbalni sukob sa majkom i upućivao joj pretnje.

- U avgustu pretio joj je, kako se sumnja, da će je ubiti i izbaciti iz kuće, lomeći nameštaj u kući u prisustvu drugih članova porodice, od kojih su petoro maloletna deca - saopšteno je iz tužilaštva

Kako se navodi, imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne kaznu zatvora u trajanju od godinu i sedam meseci zatvora i meru bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track