FLEKICA POSTAO VOĐA BANDE U ZATVORU?! Okrivljeni za ubistvo devojke na pumpi kažnjen jer je maltretirao pritvorenika
Foto: Privatna Arhiva

šok

FLEKICA POSTAO VOĐA BANDE U ZATVORU?! Okrivljeni za ubistvo devojke na pumpi kažnjen jer je maltretirao pritvorenika

Crna Hronika -

Miloš Srebrić, zvani Flekica, optužen za ubistvo Kristine Kaplanović na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu u Beogradu 2017. godine, nalazi se u izolaciji u pritvoru i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

O ovome je Viši sud u Beogradu, koji sudi Srebriću za teško ubistvo, obavestio upravnik zatvora.

Miloš Srebrić
Miloš Srebrićfoto: Privatna Arhiva

Protiv Srebrića je poveden disciplinski postupak, jer je označen kao vođa grupe koja je mučila i maltretirala jednog pritvorenika. Taj čovek je dao izjavu Upravi i ispričao ko ga je sve od drugih pritvorenika i kako maltertirao, a zbog zadobijenih povreda je na kraju završio u bolnici na VMA.

Ovo je bio i jedan od razloga zašto je sudsko veće koje sudi Srebriću juče odbilo da mu ukine pritovor i zameni ga za kućni. Srebrićev branilac, Vladan Jevtić, prethodno je podneo takav predlog sudu, naglašavajući da je Srebrić već šest godina i 13 dana u pritvoru, što je najduži pritvor u Okružnom zatvoru u Beogradu. On kaže da ne postoje materijalni dokazi da je Srebrić počinio krivično delo teško ubistvo devojke na pumpi i da se ceo slučaj zasniva na iskazima Stefana Rokvića, osuđenog za neprijavljivanje krivičnog dela i radnika pumpe Darka Stankova.

Kristina Kaplanović
Kristina Kaplanović foto: Privatna arhiva

Inače, Srebrićeva odbrana predložila je da sud zatraži od MUP-a snimak koji su uzeli sa pumpe i da se sa hard-diska izvadi i prenese ceo materijal koji su u periodu ubistva Kristine Kaplanović snimile sve nadzorne kamere i dostavi tužilaštvu i odbrani. Sada se u sudskim spisima nalaze samo delovi snimaka, nedostaje ključnih pet minuta pred sami trenutak ubistva, a branioci smatraju da je neko njima manipulisao i sekao ih.

Podsetimo, Apelacioni sud usvojio je žalbu odbrane Miloša Srebrića koji je prvostepeno osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo Kristine Kaplanović, radnice benzinske pumpe i naložio ponovno suđenje, koje je u toku.

Ubijena devojka bila je radnica na benzinskoj pumpi, a osumnjičeni je navodno kobnog dana došao da je opljačka i pucao je devojci u glavu.

(Kurir.rs - Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja