"PORODICA JE TIPOVANA, SVE JE ISPLANIRANO" Grgur o prevari pri kupovini stana: 57 miliona na zajam i OVO ovlašćenje, NIJE LOGIČNO
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"PORODICA JE TIPOVANA, SVE JE ISPLANIRANO" Grgur o prevari pri kupovini stana: 57 miliona na zajam i OVO ovlašćenje, NIJE LOGIČNO

Crna Hronika -

U maju prošle godine porodica Rakićević bila je uverena da je rešila stambeno pitanje. Godinu dana kasnije situacija se komplikuje.

Na njihova vrata, u ulici Kneginje Ljubice broj 6, zakucao je izvršitelj sa zahtevom da napuste stan zbog dugovanja prethodnog vlasnika.

Među mnogobrojnim komšijama i prijateljima porodice Rakićević, bio je i narodni poslanik Uglješa Grgur. Oni su svi zajedno sprečili izvršitelja i policiju da uđu i zaplene stan.

Uglješa Grgur
foto: Shutterstock, Kurir Televizija

Kurir ekipa je uputila poziv i Komori javnih izvišitelja, ali su odbili da gostuju u emisiji i za više informacija uputili nas na Prvi osnovni sud u Beogradu.

Ovim povodom, gost "Pulsa Srbije" je upravo Uglješa Grgur, narodni poslanik.

Grgur tvrdi da je porodica tipovana, odnosno da je cela stvar unapred pripremljena.

- Porodica je kupila stan i overila kod notara, a notar ne bi mogao da overi dok ne proveri sve. Stan su regularno isplatili, da bi ljudi koji se bave kriminalom, a tu porodicu po mom mišljenju je neko tipovao, kako bi izvršni poverilac i dužnik napravili ispravu o dugu da izvršni poverilac daje izvršnom dužniku 57 miliona dinara na zajam, a da mu vrati u roku od 10 dana, uz to mu daje imenično ovlašćenje, što je nelogično. Sve je unapred pripremljeno, svesni su svog dela i hteli su njegovo izvršenje da urade - rekao je Grgur, pa nastavio:

01:21

PORODICA JE TIPOVANA, SVE JE ISPLANIRANO Grgur o prevari pri kupovini stana: 57 miliona na zajam i OVO ovlašćenje, NIJE LOGIČNO

- Novac nakon 10 dana nije vraćen, pa su oni poslali sudu za izvršenje. Dužnik nije ova porodica, oni su treće lice, dužnik je neka Kovačević Slavica, a poverilac Kovačević Nikola. Sudija izvršilac im odobri izvršenje, ispostavilo se da Slavica nikad nije kupila taj stan niti živela u njemu. Pre 10ak dana izvršni poverilac dolazi sa 15 ljudi, hteli su na prevaru da uđu sa izvršiteljem na ime falsifikovanog duga.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:39

UGLJEŠA GRGUR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track