REKLA JE "ĐORĐE JE ISPRED VRATA", ŠIŠTALO JE, A ONDA... Otac ranjene dece preživeo eksploziju u Smederevu: NOSIO SAM KRVAVU DECU
Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

ispovest za kurir

REKLA JE "ĐORĐE JE ISPRED VRATA", ŠIŠTALO JE, A ONDA... Otac ranjene dece preživeo eksploziju u Smederevu: NOSIO SAM KRVAVU DECU

Crna Hronika -

Aleksandar P. koji je pukom srećom izbegao eksploziju u stanu u Smederevu kada je standavac Đorđe Azarić (57) aktivirao eksploziv, opisuje u ispovesti za Kurir dramu koju su preživeli njegovi povređeni sin i ćerka

"Đorđe je ispred vrata!" - kaže mi ćerka preko telefona, a dok sam išao ka zgradi osetio sam eksploziju. U trenutku nisam ništa video, trčao sam, prašina je bila svuda, stvari su letele na sve strane. Odjednom sam začuo ćerku kako kuka... U sledećem trenutku, držao sam krvavog sina, kao u horor filmu!

Nemaju gde da žive

Ovim rečima počinje svoju ispovest za Kurir Aleksandar P., otac povređenih brata i sestre, Nikole (21) i Miljane (22) iz Smedereva, koji su zadobili povrede u četvrtak kada je njihov stanodavac Đorđe Azarić (57) aktivirao eksplozivnu napravu u stanu koji su iznajmljivali od njega u centru Smedereva.

ovo su povređeni brat i sestra
ovo su povređeni brat i sestrafoto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

Detonacija je bila toliko snažna da je telo bombaša bilo raskomadano i rasuto po ulici i pravo je čudo da niko više nije nastradao, imajući u vidu da je eksplozija uništila pola zgrade koja je sada neuslovna za život. Sumnja se da je motiv ovog bezumnog čina dug za kiriju i račune koji je dostigao 7.000 evra, a koji Aleksandar P. i njegova porodica navodno nisu plaćali Azariću.

Aleksandar kaže za Kurir da se zahvaljuje Bogu što su mu deca živa i tvrdi da nije tačno da su Azariću dugovali bilo šta.

ovo je đorđe azarić i zgrada u kojoj je bio stan koji je detonirao
ovo je đorđe azarić i zgrada u kojoj je bio stan koji je detoniraofoto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

- Hvala Bogu moja deca su živa i biće dobro, to što smo sada na ulici i nemamo gde da živimo, valjda ćemo se nekako snaći. Još nisam došao sebi nakon eksplozije koja se dogodila u stanu gde su mi bila deca - kaže otac povređenih i dodaje da u trenutku detonacije nije bio u stanu već u šetnji sa unukom.

- Ćerka me je pozvala telefonom i rekla da je Đorđe došao na vrata i da je čudan. Rekao sam joj da mu ne otvara i da ću doći, a onda mi je dodala da nešto šišti ispred. Savetovao sam joj da zove polciju, a ja sam užurbano krenuo ka zgradi - prepričava nam Aleksandar i dodaje da je bio 10 metara od zgrade kada je puklo.

nikola p. sav krvav nakon eksplozije
nikola p. sav krvav nakon eksplozijefoto: Kurir

- Čula se detonacija, jako je odjeknulo, a ja sam pogledao gore ka zgradi i vidim lete stvari, prozori, vrata i pitam se šta se dogodilo. Užas - kaže on:

Bio je mrak, trčao sam

- Ušao sam u zgradu sa unukom, unutra je bio mrak, ništa se nije videlo. Trčao sam stepenicama ka stanu na poslednjem spratu i neko mi je pomogao oko unuke. Čuo sam zapomaganje, urlike, kuknjavu, a onda i ćerkin glas. I ćerka i sin su mi krvavi bili i komšije su mi pomogle da ih izvedem nekako napolje.

Stravične scene, prema rečima Aleksandra P., nemoguće je izbrisati iz sećanja do kraja života.

delovi tela đorđa azarića bili su rasuti svuda po zgradi i ulici
delovi tela đorđa azarića bili su rasuti svuda po zgradi i ulicifoto: Kurir, Zorana Jevtić

- Odvode mi decu u smederevsku bolnicu i tamo mi saopštavaju da je ćerka imala operaciju lakta i još neke lakše povrede, dok sina prevoze za Beograd gde se i sada nalazi. U stabilnom je stanju. Lekari su mu spasili jedno oko, dok u drugom ima strano telo. Imao je i jednu operaciju - kaže zabrinuti otac.

Negira dugove

Sve smo redovno plaćali!

Aleksandar P. kaže da je stanodavca Đorđa Azarića video svega pet puta u životu i da je njegov sin dogovarao cenu kirije, kao i da mu je redovno plaćao dažbine.

ispred zgrade stvari koje je detonacija digla u vazduh
ispred zgrade stvari koje je detonacija digla u vazduhfoto: Zorana Jevtić

- Sin je pre pet godina došao u taj stan i kirija je bila 60 evra, račune je uzmao Đorđe i on kaže mom sinu toliko su računi i sin mu da novac. Nismo uzimali priznanice i ne znamo šta je Đorđe radio s tim parama, ali tvrdim da smo sve redovno plaćali! - kaže Aleksandar.

O Đorđu

Dolazio je na kafu, kulturan čovek

Naš sagovornik ističe i da jeste tačno da je njegov sin promenio bravu na stanu pre izvesnog vremena.

- Đorđe je to znao i nije se bunio zbog toga. On je znao da dođe kod nas i da sedne da popije kafu, izuzetno kulturan čovek. Nismo imali problema s njim, a sin se nikada nije žalio na njega, samo je znao da kaže da je dosadan jer puno priča - kaže nam Aleksandar.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track