POGLEDAJTE KAKVA JE RUPA OSTALA OD EKSPLOZIJE: Jezive fotografije sa mesta detonacije u Smederevu, cela zgrada BEZ STRUJE I VODE
Foto: Ivan Radosavljević

četvrti i peti sprat razoreni

POGLEDAJTE KAKVA JE RUPA OSTALA OD EKSPLOZIJE: Jezive fotografije sa mesta detonacije u Smederevu, cela zgrada BEZ STRUJE I VODE

Crna Hronika -

Đorđe Azarić (57) iz Smedereva je u četvrtak u večernjim satima aktivirao eksplozivnu napravu velike razorne moći u stanu u kom su živeli njegovi podstanari i tom prilikom ubio sebe, dok su podstanari Nikola P. (21) i njegova sestra Miljana P. (22) povređeni usled detonacije.

Kurir je došao u posed fotografija koje prikazuju stvarnu štetu nakon eksplozije u stambenoj zgradi u Smederevu. Na njima se vidi potpuno razrušen peti, ali i četvrti sprat, dok krova uopšte nema.

Vrata od stanova maltene ne postoje, šut je na sve strane, kao i staklo i različiti predmeti. Stepenište je gotovo neprohodno, a krov zgrade u jednom delu ne postoji.

1 / 6 Foto: Ivan Radosavljević

Na jednoj od fotografija unutrašnjosti zgrade vidi se rupa u zidu stana, ispred kojeg je Đorđe Azarić aktivirao eksploziv na petom, poslednjem spratu zgrade.

Kako kaže meštanin za Kurir, čitava zgrada je bez struje i vode, dok su četvrti i peti sprat potpuno razoreni.

Rođaci Azarića u šoku

Azarić je, podsetimo, u četvrtak oko 20.30 sati u Ulici slobode gde u je jednoj zgradi imao jednosoban stan na četvrtom spratu, nakon svađe sa podstanarima aktivirao eksploziv koji je nakon detonacije razorio stanove od drugog do četvrtog sprata. Azarić je ubio sebe, a dvoje podstanara ranio. Nakon detonacije delovi njegovog tela su bili rasuti po zgradi i ulici. Nikola P. je zadobio tešku povredu oka, dok je njegova sestra Miljana P. lakše povređena.

- Šokirani smo da se odlučio na ovakav potez i digao skoro pola zgrade u vazduh. Ne opravdavam ni jednog trenutka to što je uradio i hvala Bogu što nije bilo više žrtava. Strašno je da je on, koji je bio izuzetno miran čovek, bio sposoban da tako nešto napravi - kaže blizak rođak pokojnog Azarića za Kurir.

Kako nam je detaljno opisao, Đorđe se pre 10 godina totalno povukao i nije želeo da ima nikakav konatakt sa svojom porodicom.

1 / 6 Foto: Kurir

Na društvenim mrežama objavljen je snimak unutrašnjosti zgrade u kojoj se dogodila eksplozija.

Stanari zgrade

Nemamo gde da se vratimo, ali nam je glava na ramenima

Stanari zgrade koja je bila na udaru detonacije rekli su za Kurir da su očajni jer sada nemaju gde da se vrate, ali im je makar "glava na ramenima".

- Bog nas je pogledao pa niko nije stradao, mislim da je bila kiša tog dana i da su svi bili u kući bilo bi na desetine mrtvih. Supruga i ja smo otišli u šetnju, a kada smo se vratili nismo imali gde da uđemo, srča do kolena, blokirano sve oko zgrade, ne smem ni da zamislim kakav mi je stan nakon eksplozije - kaže stanar koji živi na trećem spratu zgrade.

Žitelji ovog objekta kažu i da im je rečeno da verovatno neće imati gde da se vrate s obzirom na to da je tlo, kao i sama zgrada podložna novom udaru.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track