OTKRIVAMO KO JE CRNOGORAC S POTERNICE UHAPŠEN U KOVINU: Podgoričanin dovođen u vezu sa Zvicerovim atentatorima!
Foto: MUP Srbije

kurir saznaje

OTKRIVAMO KO JE CRNOGORAC S POTERNICE UHAPŠEN U KOVINU: Podgoričanin dovođen u vezu sa Zvicerovim atentatorima!

Crna Hronika -

Državljanin Crne Gore koji je uhapšen u Kovinu, nakon što je policija u objektima koje je koristio u tom gradu, pronašla 20 kilograma marihuane, zapravo je Podgoričanin Branko P. (37), koji se dovodi u vezu sa atentatorima na Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore tereti Branka P. da je deo kriminalne grupe koju su organizovali Emil Tuzović i Stefan Đukić, koji se trenutno nalaze u pritvoru u Ukrajini nakon što su uhapšeni u maju 2020. godine zbog sumnje da su u Kijevu pokušali da ubiju Zvicera.

Hapšenje, Kovin, zaplena, droga
foto: MUP Srbije

- Crnogorsko tužilaštvo smatra da su Tuzović i Đukić organizovali kriminalnu grupu, čiji je član postao i Branko P., kako bi navodno izvršili likvidacije tamošnjih visokih policijskih službenika, tužioca i sudija - podseća naš izvor.

Kako su iz crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva ranije saopštili, glavne mete ove kriminalne grupe bili su Milivoje Katnić, u to vreme glavni specijalni državni tužilac, i tužilac Saša Čađenović.

Tuzović i Đukić
Tuzović i Đukićfoto: Printscreen

- Postiupajući po nalozima organizatora kriminalne organizacije Branko P. je nabavljao i predavao drugim članovima tog klana oružje, pronalazio stanove u kojima su oružje čuvali. Jedan deo okrivljenih koji su obuhvaćeni ovim postupkom su u bekstvu, preduzimaju se radnje na njihovom lociranju - rečeno je ranije iz crnogorskog SDT.

Viši sud u Podgorici je u aprilu prošle godine potvrdio optužnicu protiv Emila Tuzovića, Stefana Đukića, Branka P. i drugih pripadnika klana. Prema rečima našeg izvora, Branko P. se nalazio u bekstvu i koristio je lažna dokumenta za skrivanje.

- Kod njega je prilikom hapšenja u Kovinu pronađena falsifikovana lična karta druge države zbog čega će protiv njega biti podneta i krivična prijava za krivično delo falisfikovanje - kaže naš izvor. Inače, Tuzović i Đukić se vode kao pripadnici škaljarskog klana koji je godinama u krvavom ratu sa kavačkim klanom iz Kotora.

Podsetimo, u zajedničkoj akciji beogradske policije i Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, u Kovinu su uhapšeni crnogorski državljani B. P. (37), R. B. (47) i B. B. (35) zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Radoje Zvicer
Radoje Zvicer foto: Printscreen, Shutterstock

- Osumnjičeni B. P., za kojim je raspisana međunarodna poternica Interpola zbog sumnje da je kao pripadnik crnogorske organizovane kriminalne grupe počinio teška krivična dela, tereti se i za falsifikovanje isprave s obzirom da je kod njega policija prilikom hapšenja pronašla falsifikovanu ličnu kartu druge države - navodi se u saopštenju MUP u kom se dodaje:

- Policija je prilikom pretresa kuće i stana u Kovinu, u kojima B. P. neprijavljeno boravi, pronašla više od 20 kilograma marihuane, vagicu sa tragovima opojne droge, kao i oko 20.000 evra. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivicnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track