EVO GDE JE POMAHNITALI BOMBAŠ NABAVIO EKSPLOZIV KOJIM SE RAZNEO: Programer bio na ratištu u Hrvatskoj, utvrđuju se svi detalji
Foto: Privatna Arhiva, Ivan Radosavljević

užas

EVO GDE JE POMAHNITALI BOMBAŠ NABAVIO EKSPLOZIV KOJIM SE RAZNEO: Programer bio na ratištu u Hrvatskoj, utvrđuju se svi detalji

Crna Hronika -

Istražitelji utvrđuju gde je Đorđe Azarić (57) iz Smedereva nabavio paklenu napravu kojom je umalo počinio katastrofu

Nakon što je programer Đorđe Azarić (57), kako se sumnja, u četvrtak aktivirao eksplozivnu napravu u zgradi u Smederevu kojom prilikom je nastradao, dok su brat i sestra, Nikola P. (21) i Miljana P. (22), povređeni, istražitelji utvrđuju koji eksploziv je Azarić upotrebio, kao i gde ga je nabavio.

Kako Kurir saznaje, postoje sumnje da je Azarić razoran eksploziv, koji je uništio pola zgrade, doneo sa ratišta u Hrvatskoj, gde je bio devedesetih godina.

đorđe azarić razneo pola zgrade nakon što je aktivirao paklenu napravu
đorđe azarić razneo pola zgrade nakon što je aktivirao paklenu napravufoto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Dug od 7.000 evra

- Sumnja se da je Đorđe kobnog dana nakon dugogodišnjih problema sa svojim podstanarima odlučio da "reši agoniju", koja je navodno nastala zbog neplaćene kirije i računa - podseća naš izvor i dodaje da je okidač bio to što su Azariću sudski izvršitelji došli da plene imovinu zbog duga od 7.000 evra koji je napravljen u stanu koji je on pre pet godina izdao porodici - Aleksandru P., njegovom sinu Nikoli, ćerki Miljani i maloletnoj unuci.

- Ne isključuje se mogućnost da je Azarić eksploziv razorne moći doneo pre više od 20 godina doneo sa ratišta i da ga je čuvao u kući u kojoj je živeo sam, a koju je nasledio od pokojnog oca. Eksploziv je izuzetno jak, razorna moć mu je ogromna, jer je detonacija razrušila sve stanove na petom i četvrtom spratu zgrade, a eksplozija se osetila u čitavom Smederevu - navodi naš izvor i dodaje da istražitelji utvrđuju poreklo eksploziva.

miljana p. sa svojim ocem aleksandrom p. nakon eksplozije
miljana p. sa svojim ocem aleksandrom p. nakon eksplozijefoto: Ivan Radosavljević

- Detaljna istraga koju vodi Više javno tužilaštvo u Smederevu utvrdiće da li su ova saznanja i pretpostavke tačne, kao i koja količina ekspolziva je bila u pitanju. Prema nekim nezvaničnim procenama, radi se o tri kilograma eksploziva, a Azarić je paklenu napravu u zgradu doneo u rancu - kaže izvor i podseća da je od siline detonacije Azarićevo telo bilo raskomadano.

Koristio internet

Rođaci i prijatelji Đorđa Azarića kažu da su šokirani njegovim činom, opisuju ga kao mirnog i povučenog čoveka.

Fotografije unutrašnjosti zgrade nakon eksplozije koju je aktivirao Azarić

1 / 8 Foto: Ivan Radosavljević

- Pitamo se odakle njemu eksploziv. Ili ga je doneo sa ratišta ili ga je sam napravio. On je bio pametan čovek, bavio se komjuterima, pretražiao je internet, moguće i da je na internetu video kako se prave te naprave i da je sam smućkao nešto. Deluje nam kao da nije ni bio svestan koliko je taj eksploziv moćan i jak - pričaju prijatelji pokojnog čoveka.

Imali sreće

Nisu ga pustili u stan

Kako je objasnio naš sagovornik, Đorđe Azarić je aktivirao eksploziv ispred vrata stana, što je spasilo život njegovim podstanarima.

nikola p. nakon ekspolzije sav krvav
nikola p. nakon ekspolzije sav krvavfoto: Kurir

- Stan se nalazi na poslednjem spratu zgrade i krov je u tom delu od stakla. Kako je Azarić aktivirao eksploziv ispred vrata stana, vrata su raznesena, a raznesen je i čitav taj zid. Podstanari su sebi spasili život tako što mu nisu otvorili vrata, inače ko zna šta bi bilo. Nikola ima povrede oka, dok je njegova sestra slomila lakat i ima posekotine - kaže izvor.

O računima

Davali smo mu novac redovno

Aleksandar P., koji je sa sinom, ćerkom i unukom stanovao kod Azarića, kaže za Kurir da nije tačno da mu nisu plaćali kiriju i račune. Prema njegovim rečima, njegov sin Nikola je Đorđu svakog meseca davao novac.

miljana p. sva u zavojima nakon napada, a imala je i operaciju
miljana p. sva u zavojima nakon napada, a imala je i operacijufoto: Ivan Radosavljević

- Šta je Đorđe radio s tim novcem mi ne znamo, mi mu nismo tražili priznanice - tvrdi Aleksandar.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track