"ONI SU 'KRIVCI' ZA STRAVIČNU NESREĆU NA AUTOPUTU MILOŠ VELIKI" Ekspert: Dejan koji je vozio u kontrasmeru OVO NIJE MOGAO DA URADI
Foto: Kurir Televizija, Privatna Arhiva, Printscreen/Instagram

KURIR TV

"ONI SU 'KRIVCI' ZA STRAVIČNU NESREĆU NA AUTOPUTU MILOŠ VELIKI" Ekspert: Dejan koji je vozio u kontrasmeru OVO NIJE MOGAO DA URADI

Crna Hronika -

Cela Srbija ostala je užasnuta tragičnom saobraćajnom nesrećom na autoputu Miloš Veliki. U ovoj nesreći, automobil koji je vozio Dejan J. (51) sudario se sa drugim vozilom i izgoreo.

Nažalost, Dejan nije preživeo, a N.K. (40), koji se nalazio na mestu suvozača, prevezen je na odeljenje reanimacije u Urgentni centar. D.P. (30), vozač drugog vozila marke "hjundai", koja je bila sudionik nesreće, prošla je sa manjim povredama i prevezena je u KBC Zemun.

Ovaj užasan incident izazvao je veliko pitanje - kako je uopšte moglo doći do ove tragedije? Postavlja se logično pitanje da li je Dejan bio svestan svojih postupaka i, ako jeste, zašto je nastavio voziti u pogrešnom smeru?

Nebojša Atanacković gostovao je u emisiji Puls Srbije na Kurir televiziji gde je naveo šta su uzroci ove nesreće.

- Saobraćaj je veoma kompleksna stvar pošto mi je to nekako osnovno obrazovanje. U ovom slučaju treba ozbiljno razmisliti o greškama obeležavanja kod putara. Putari su vrlo često ozbiljni prouzrokovači saobraćajnih nesreća. Jednostavno te stvari moraju biti tako urađene da je nemoguće da neko krene na autoput u kontra-smeru, kao što je to uradio ovaj čovek - rekao je Atancković i dodao:

01:33

ONI SU KRIVCI ZA STRAVIČNU NESREĆU NA AUTOPUTU MILOŠ VELIKI! Ekspert: Dejan koji je vozio u kontrasmeru OVO NIJE MOGAO DA URADI

- Sa druge strane, edukacija vozača je značajno slabija neko kao što je nekad bila. Možda je to moglo nekada da prođe kod relativno retkog saobraćaja. Međutim, sada imamo takvu gustinu saobraćaja da ona ne dozvoljava nikakve greške. Tek nakon te dve stvari idu policijske kontrole i sve ostalo.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:09

Teška nezgoda na autoputu Miloš Veliki kod Ljiga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track