"DEJAN JE IMAO NIZAK STEPEN URAČUNLJIVOSTI!" Psiholog tvrdi: Uzrokovao je stravičnu nesreću na autoputu Miloš Veliki ZBOG OVOGA
Foto: Kurir Televizija, Privatna Arhiva, Printscreen/Instagram

KURIR TV

"DEJAN JE IMAO NIZAK STEPEN URAČUNLJIVOSTI!" Psiholog tvrdi: Uzrokovao je stravičnu nesreću na autoputu Miloš Veliki ZBOG OVOGA

Crna Hronika -

Poslednja u nizu nesreća koja se završila smrtnim ishodom vozača dogodila se pre dva dana na autoputu Miloš Veliki kod Obrenovca.

Vozač Dejan J. (51) je iz još neutvrđenih razloga vozio u konrtasmeru i to brzom trakom, kada se sudario sa drugim vozilom pri velikoj brzini. Tom prilikom auto se zapalio, vozač fijata je ppoginuo, a suvozač fijata i vozač hjundaija su povređeni.

Psiholog Bojana Šlajmer gostovala je u emisiji Puls Srbije gde se dotakla ove stravične nesreće, ali i čoveka koji je izazvao ovu saobraćajnu nesreću.

- Mi možemo da kažemo da je ta osoba imala nizak stepen uračunljivosti. Sa druge strane imamo pitanje šta je uopšte cilj za takvim posezanjem? Dakle sa jedne strane osećaj manje vrednosti da izgubi život, a sa druge se stavi u kožu osobe koja vozi u suprotnom smeru - rekla je Šlajmer i dodala:

01:24

DEJAN JE IMAO NIZAK STEPEN URAČUNLJIVOSTI! Psiholog tvrdi: Uzrokovao je stravičnu nesreću na autoputu Miloš Veliki ZBOG OVOGA

- Postoji prefrontalni korteks gde se nalaze centri za impulsivno reagovanje, onda imamo okcipitalni režanj koji upravo nešto kada percipiramo osoba to analizira i osoba odlučuje da napravi taj korak. Ali iza toga uvek stoji neki poremećaj koji je baza za ovakvim potezanjem.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:28

DEJAN KOJI JE IŠAO U KONTRASMERU BIO POD DEJSTVOM ALKOHOLA? Radulović: Signalizacija je postojala, ali je OVO BILO PRESUDNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track