"IMATE SREĆE, MI INAČE SEČEMO NOSEVE I PRSTE": Optužena trojica policajaca za zlostavljanje, mučenje i zloupotrebu položaja
Foto: Zorana Jevtić

više javno tužilaštvo u beogradu

"IMATE SREĆE, MI INAČE SEČEMO NOSEVE I PRSTE": Optužena trojica policajaca za zlostavljanje, mučenje i zloupotrebu položaja

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Milana I., Miloša K. i Miloša V. zbog sumnje da su 28. septembra prošle godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalisticke policije Policijske uprave za Grad Beograd i pribavili korist, kao i jer su tukli dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu.

- Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu svoj trojici okrivljenih se na teret stavljaju krivična dela zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, a Milošu V. i krivično delo teška telesna povreda - saopšteno je iz tužilaštva.

Kako se navodi, postoji opravdana sumnja da su Milan I., Miloš K. i Miloš V. 28. septembra 2022. godine oko 23 sata po prethodnom dogovoru između Milana I. i oštećenog B.H, odvezli službenim vozilom IV odeljenja UKP PU za Grad Beograd i sastali se sa oštećenima B.H. i M.M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjickoj ulici, pa je B.H. predao Milanu I. tri nargile koje su od njega iznajmljivali.

Optuženi policajci
Optuženi policajcifoto: Privatna arhiva

Milan I. im je onda, kako se sumnja, zatražio da mu predaju 1.400 dinara za korišcenje nargila kao i 100 evra za navodno polomljenu nargilu, što su oni odbili, pa im je on, kršeci Zakon o policiji, pokazao službenu značku sa službenom legitimacijom, govoreci oštećenima da se on bavi mnogo ozbiljnim poslom i da se "ne zajebavaju sa njim".

- B.H. mu je nakon toga predao 13.000 dinara i sa drugim oštećenim krenuo da se udaljava prema svom vozilu. Okrivljeni su, kršeci Zakon o policiji, tada zaustavili oštećene, uz povike "Policija, ruke na krov, dajte lične karte"!Potom su ih legitimisali, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu. Milan I. je, kako se sumnja, nakon toga zapretio oštećenima da će im, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200-300 grama marihuane, te da će zbog toga ići na "pet godinica" u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje - navodi se.

Takođe je, kako se sumnja, rekao oštecenima da imaju sreće jer oni inače seku prste i noseve.

- Nakon toga, Milan I. je iz džepa trenerke M.M. izvadio i prisvojio za sebe 10.000 dinara, a potom je tražio od B.H. da mu preda svoj novcanik iz kojeg je on uzeo još 18.000 dinara. Miloš V. je, kako se sumnja, tom prilikom, teško telesno povredio B.H. u vidu rascepa bubne opne sa leve strane, zadavši mu udarce rukama u glavu - navodi se.

Prema nezvaničnim informacijama, optuženi su pripadnici policje Milan Isakov i Milan Knežević.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja