"10 PUTNIKA JE TEŽE POVREĐENO" Oglasili se iz niške agencije čiji se autobus sudario u Grčkoj: Prevoze ih u 2 bolnice
Foto: RINA

bili na letovanju

"10 PUTNIKA JE TEŽE POVREĐENO" Oglasili se iz niške agencije čiji se autobus sudario u Grčkoj: Prevoze ih u 2 bolnice

Crna Hronika -

Autobus koji je ovog jutra učestvovao u saobraćajnoj nesreći kod Soluna prevozio je putnike koji su preko niške agencije bili na letovanju.

Autobus se prevrnuo na stranu kada je na njega naleteo auto čiji vozač, prema prvim informacijama, je zaspao za volanom.

Iz ove agencije kažu da su trenutno u komunikaciji sa srpskim konzulatom i ministarstvom, a dva predstavnika agencije su sve vreme sa putnicima, dok je suvlasnik agencije već na putu za Grčku.

U kojim bolnicama su povređeni Srbi

Iz niške agencije kažu za Kurir da ima 10 teže povređenih dok su ostali u autobusu prošli sa lakim povredama.

- Najviše putnika u autobusu ima iz Beograda, Pančeva i Vojvodine. Ima nekih i iz Niša, Vladičinog hana. Autobus je krenuo iz Beograda. Mi smo odmah uputili jedan autobus dabl deker. Kolega suvlasnik agencije se spustio do Grčke, već je stigao u Polikastro. Lakše povređeni su upućeni u bolnicu u Polikastru dok su teže povređeni, prelomi i slično, prevezeni u Solun. Imamo po jednu predstavnicu u oba mesta. Nama je najbitnije da sada lociramo sve putnike - rekao je za Kurir Bojan Milosavljević, suvlasnik agencije.

00:59

Jeziva tragedija na ulasku u Solun

Niko od naših nije poginuo

- Znamo da je jedan putnik iz autobusa teže povređen. Za sada znamo da niko od naših putnika nije poginuo, a nastradali su nažalost ljudi iz automobila. Sada je najbitnije da zbrinemo ljude - ističu iz ove niške agencije.

1 / 7 Foto: RINA

Podsetimo, teška saobraćajna nesreća dogodila se na putu Atina - Solun, kada su se sudarili autobus srpskih tablica i automobil povređene su 42 osobe, a prizori su jezovi. Prema pisanju grčkih medija, tri osobe iz automobila su nastradale.

(Kurir.rs/M.S./Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track