UHAPŠENI PORESKI INSPEKTORI RADILI SA KRIMI GRUPOM! Osumnjičeni za pranje para: Organizator uživao u luksuznoj vili sa bazenom
Foto: Nenad Kostić, Ilustracija

kurir saznaje

UHAPŠENI PORESKI INSPEKTORI RADILI SA KRIMI GRUPOM! Osumnjičeni za pranje para: Organizator uživao u luksuznoj vili sa bazenom

Crna Hronika -

U akciji Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, danas je uhapšeno desetak poreskih inspektora, zbog zloupotrebe položaja, a kako Kurir saznaje ovo je nastavak akcije hapšenja koja se dogodila krajem avgusta ove godine.

Prema nezvaničnim informacijama policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Ministarstva finansija uhapsila desetak poreskih inspektora zbog zloupotreba u vezi povraćaja PDV i pranja novca kojim je budžet Srbije oštećen za višemilionski iznos i omogućeno neosnovano bogaćenje vlasnicima privatnih firmi.

00:16

UHAPŠENI PORESKI INSPEKTORI RADILI SA KRIMI GRUPOM! Osumnjičeni za pranje para: Organizator uživao u luksuznoj vili sa bazenom

Među uhapšenima je i načelnik odeljenja za poresku kontrolu u Zemunu A.P.

Naime, kako saznajemo, hapšenje poreskih inspektora je nastavak akcije hapšenja koja se dogodila krajem avgusta ove godine, a kada su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe koja je osumnjičena za pranje novca i krivična dela poreska prevara.

Podsetimo, oni su trošili novac na najluksuznije automobile, skupocene satove i garderobu, a Aleksandar O. koji se sumnjiči da je bio oranizator uživao je u luksuznoj vili sa bazenom!

1 / 6 Foto: Kurir

Kako Kurir saznaje, tada su tokom pretresa nekoliko kuća i vikendica, pronađene čak i lažne policijske značke, kao i pasoši državljanki Kine.

- Prilikom pretresa više objekata, pronađeni su luksuzni autmobili, skupoceni Roleks satovi, markirana odeća i obuća, Luj Viton kofer. Procenjena vrednost samo garderobe, obuće, kofera je oko 70.000 evra - otkrio je tada sagovornik Kurira.

Luksuzna vila koju je koristio Aleksandar O., prema rečima našeg sagovornika, ima zatovreni bazen, teretanu, najsavrermeniji video nadzor i opremljena je najskupljim nameštajem.

Podsetimo, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i poreskom policijom uhapsili su krajem avgusta ove godine, sedam osumnjičenih da su vršenjem različitih krivičnih dela oštetili budžet Srbije za više od 350 miliona dinara.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja