POČELO SUĐENJE INSTRUKTORU ŠKOLE JAHANJA: Evo šta je Miša Konj rekao na optužbe devojaka da ih je silovao
Foto: Printscreen/Instagram, Kurir.rs/J.M

viši sud u beogradu

POČELO SUĐENJE INSTRUKTORU ŠKOLE JAHANJA: Evo šta je Miša Konj rekao na optužbe devojaka da ih je silovao

Crna Hronika -

BEOGRAD - M. Đ. (69), instruktoru u školi jahanja, danas je počelo suđenje u Višem sudu u Beogradu na kom je opuženi izjavio da devojke koje su ga optužile za silovanje i polno uznemiravanje “nisu u pravu”.

On je, da podsetimo, optužen da je izvršio krivična dela – silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela. Sve od 2010. do 2021. godine.

On je, kao i na pripremnom ročištu, iskoristio sve pravo da ne iznese odbranu.

- Ne želim da iznosim odbranu, ali devojke koje su me optužile nisu u pravu, za sve što me optužuju. Nisam kriv - kratko je rekao. Njegov branilac Vilijem Paspalovski predložio je danas da se dostave zdravstveni kartoni svih oštećenih koje su rekle da su imale psihičkih problema.

- Trebalo bi da se uradi i dopunsko psihijatrijsko veštačenje - rekao je Paspalovski. Odbrana je predložila i da se optuženom ukine pritvor i zameni za meru zabrane napuštanja stana, ali je sudsko vece odbilo ovaj predlog zbog postojanja osnova sumnje da će ponoviti krivično delo i uznemirenja javnosti.

Naredno ročište zakazano je za 25. oktobar kada će svedočiti dve oštećene devojke K.Š. i A.B.

Kurir.rs/D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track