MISTERIJA TUNELA U DEPOU SUDA! Otkriveno ko je upleten u kopanje rupe dugačke 30 metara, OVI PREDMETI SU ISPRETURANI?!
Foto: Privatna Arhiva, Uprava policije

istraga u Crnoj gori

MISTERIJA TUNELA U DEPOU SUDA! Otkriveno ko je upleten u kopanje rupe dugačke 30 metara, OVI PREDMETI SU ISPRETURANI?!

Crna Hronika -

Crnogorski istražitelji su navodno utvrdili da su iskopani tunel u depou podgoričkog Višeg suda obavili pripadnici kavačkog klana, s obzirom da su ispreturani dokazi u predmetu protiv jednog od vođe tog klana Slobodana Kašćelana, koji se nalazi u spuškom zatvoru.

Kako prenosi crnogorski CDM, novine Vijesti objavile su da je predmet protiv kavačkog kriminalnog klana jedan od ispreturanih u depou podgoričkog Višeg suda.

slobodan kašćelan
slobodan kašćelanfoto: Privatna Arhiva

- Istražitelji su pronašli ispreturane spise nekoliko predmeta, a naročito jednog u kom je okrivljen Kašćelan, a dron koji je deo dokaznog materijala, nađen je van kese u kojoj se nalazio - rekao je sagovornik Vijesti iz istrage, a prenosi CDM.

Predsednik Višeg suda Boris Savić saopštio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da je ispod zgrade Suda otkriven prokopan tunel. Iz depoa Višeg suda u Podgorici, prema njegovim tvrdnjama, "gotovo ništa ne nedostaje". Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović potvrdio je za CdM da je formiran predmet u ovom slučaju.

Podsetimo, u ponedeljak 11. septembra je otkriveno da je obijen depo u podgoričkom Višem sudu. Potvrđeno je da je na dobro skrivenom mestu pronađen otvor tunela, koji je morao biti pravljen duži vremenski period.

prokopan tunel od zgrade do depoa višeg suda u podgorici
prokopan tunel od zgrade do depoa višeg suda u podgoricifoto: Uprava policije

- Prokopani otvor nalazio se blizu prostorije gde se okrivljeni dovode i zadržavaju pre ulaska u sudnicu. Zbog toga je kao opciju kopanja tunela naveo moguću pripremu za pokušaj bekstva nekog od okrivljenih, mada se mora sačekati - rekao je predsednik suda i dodao da se depou Višeg suda osim sudskih spisa, nalaze i dokazni materijal, zaplenjeni narkotici, kao i novac.

Savić je negirao da je tokom provale ukraden laptop koji pripada optuženom korejskom prevarantu Do Kvonu.

- Tunel iz depoa vodi do jednog stana koji se nalazi u blizini suda. Ovo je dobro isplanirana i organizovana akcija, koja se pripremala i koja liči na akcione filmove - rekao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Sednica Biroa za operativnu komunikaciju obaveštajnog bezbednosnog sektora (BOK) biće održana danas i ona je zakazana za 13.30 sati gde će ovo biti "goruća tema".

prokopani tunel od zgrade do depoa višeg suda u podgorici
prokopani tunel od zgrade do depoa višeg suda u podgoricifoto: Uprava policije Crne Gore

- Usled aktuelnih zbivanja, glavna tema biće "Bezbednost i mere zaštite objekata i prostorija organa za sprovođenje zakona i čuvanje dokumentacije, sa posebnim fokusom na događaj u vezi depoa Višeg suda u Podgorici. Biroom za operativnu koordinaciju organa obaveštajnog bezbednosnog sektora predsedava ministar pravde Marko Kovač - naglašeno je u najavi, koju prneosi CDM.

Pa da podsetimo, od ponedeljka se raspravlja o prokopanom tunelu između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu mogao je prema pretpostavkama istražitelja biti koriščen za više namena: krađu dokaznog materijala, za bekstvo nekog od zatvorenika ili za ubistva.

Stan odakle je kopano do zgrade Višeg suda iznajmljen je dva meseca pre nego što je tunel otkriven, i policija veruje da originalni vlasnik nije povezan sa ovim slučajem. Tunel je dugačak oko 30 metara.

(Kurir.rs - CDM, Vijesti)

Bonus video:

04:34

RAT DO ISTREBLJENJA?! OVO JE VIDAK ČIJE SU SPALJENO TELO NAŠLI U ŠUMARKU: Za nepunu godinu likvidirano 5, kavčani sve suroviji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track