KOPAČI TUNELA IMALI KAČKETE, ZA ŠESTORICOM SE TRAGA: Policija pravi foto-robote osumnjičenih, a moguće je da su iz Srbije?
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

najnoviji detalji istrage

KOPAČI TUNELA IMALI KAČKETE, ZA ŠESTORICOM SE TRAGA: Policija pravi foto-robote osumnjičenih, a moguće je da su iz Srbije?

Crna Hronika -

Iz depoa Višeg suda u Podgorici ukradena su tri pištolja koja su bila dokaz u postupcima koji se vode protiv pripadnika kavačkog klana zbog ubistava počinjenih 2015, 2016. i 2020. godine, prenosi crnogorski portal Borba.

- Tri pištolja koja su korišćena u obračunima kriminalnih klanova, odnosno, koristili su ih pripadnici kavačkog klana u obračunu sa "škaljarcima" su nestala iz depoa - navode oni.

Podsetimo, u utorak je okriveno da su nepoznate osobe za kojima se traga iskopale tunel dug 30 metara, koji vodi iz jedne kuće naspram zgrade suda u Podgorici, ispod ulice, do spoljnog zida prostorije u kojoj se skladište oduzeti predmeti - droga, oružje, telefoni, računari i drugi predmeti koji se koriste kao dokaz u postupcima.

Koristili drvene podupirače
Koristili drvene podupiračefoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Crnogorski mediji preneli su da su istražitelji do sada otkrili da je u kopanju tunela učestvovalo šest osoba i da je navodno reč o ljudima koji nisu državljani Crne Gore, odnosno da su državljani zemalja u regionu, ali nije precizirano da li imaju veze sa Srbijom. Kako navode, traga se za nalogodavcima, a naloženo je pravljenje foto-robota "kopača" na osnovu raspoloživih dokaza. Izvori iz istrage otkrili su da su četvorica neprekidno bila maskirana kačketima.

- U tunelu su pronađeni meci, a sa sigurnosnih kamera sa okolnih objekata oko suda, uzeti su snimci koji bi mogli da pomognu u identifikaciji onih koji su kopali tunel - otkrili su oni.

Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan
Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelanfoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, juče kasno popodne pronađen je i kombi za koji se sumnja da je korišćen, a u stanu iz kog su krenuli u kopanje dokazi koji upućuju na izvršioce. Mediji su juče objavili da su službenici primetili da je neko dirao predmete koji se odnose na postupak koji se vodi protiv vođa "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera koji je u bekstvu i da je tek potom otkrivena rupa u zidu. Nezvanični izvori otkrili su da je tunel od stana do prostorije suda prohodan, ali da kroz njega ne bi mogla da prođe punija osoba. Otkrili su da je u nekim delovima tunel obložen drvenim podupiračima koji su ojačani pur-penom.

Istražitelji sumnjaju da su radovi na kopanju tunela počeli krajem jula, jer su osumnjičeni tada iznajmili stan u Podgorici. Vreme iznajmljivanja stana, za šta su koristili falsifikovana dokumenta, kako je do sada utvrđeno, poklopilo se za početkom izvođenja građevinskih radova na zgradi suda.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track