"POČUPAO JOJ JE TREĆINU KOSE, IMALA JE PODLIVE I POLOMLJENU RUKU" Prijateljica žene koju je pretukao hirurg plakala u sudnici!
Foto: Printscreen/Instagram

potresno svedočenje

"POČUPAO JOJ JE TREĆINU KOSE, IMALA JE PODLIVE I POLOMLJENU RUKU" Prijateljica žene koju je pretukao hirurg plakala u sudnici!

Crna Hronika -

Prijateljica žene koju je, kako se sumnja, brutalno pretukao suprug, inače poznati hirurg sa VMA, ispričala je danas pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu da je sa povređenom drugaricom išla u bolnicu i da su rane na njenom telu bile vidljive. Ona je navela da je videla povrede, a da joj je drugarica ispričala da joj ih je naneo suprug.

- Čule smo se 31. januara i rekla mi je da trpi fizičko i psihičko nasilje od supruga. Ubeđivala sam je da prijavi policiji. Tog 1. februara sa njom sam otišla u bolnicu. Imala je podlive ispod očiju, butina joj je bila modra, trećina kose iščupana, ruka polomljena - ispričala je prijateljica žene koja je tada prijavila supruga za nasilje, ali je kasnije povukla optužbe i odbila da svedoči pred sudom.

Hirurg i supruga
Hirurg i suprugafoto: Printscreen/Instagram

Njena drugairca navela je da joj je zlostavljana žena ispričala tada da su joj butine modre, jer je suprug tukao oklagijom, a da je takođe i šutirao, pljuvao i vređao. Svedokinja, koja je govorila o stravičnom nasilju nad prijateljicom, potom se rasplakala u sudnici kada je optuženi hirurg sa optuženičke klupe počeo da joj postavlja pitanja o tome da li se poznaju i kakav je on čovek.

- On je divan čovek, operisao je mog sina i mog supruga. Uvek je pomagao svima, nikada nije pitao za finansije niti od pacijenata tražio novac. Plačem sada jer ove dve stvari ne mogu nikako da spojim - izjavila je svedokinja pred sudom navodeći i da on sada kada je u pritvoru nedostaje svojoj deci, ali da su srećna "što bar mogu da se čuju sa ocem".

Pred sudom je danas iskaz dala i dadilja koja čuva decu bračnog para.

- Imali su divan brak, poželela bih takav najbližima - opisala je odnos žena koja je boravila u kući bračnog para, a na pitanje da li se žena plaši supruga kog je posle batina prijavila policiji kratko je odgovorila:

- Ne, zašto bi ga se plašila? On mnogo nedostaje svojoj deci.

Branilac hirurga, posle saslušanja dve svedokinje, predložio je sudu da doktoru ukine pritvor, ali je taj njegov predlog odbijen. Podsetimo, poznati hirurg je uhapšen početkom februara i od tada je u pritvoru. On je na saslušanju delimično priznao krivicu, a na prethodnom suđenju na kom je njegova supruga odlučila da ne svedoči protiv njega, iskoristio je priliku

Hirurg i supruga
Hirurg i suprugafoto: Printscreen/Instagram

Na pocetku sudenja, na koje je doveden iz pritvora, doktor je iskoristio priliku da joj se još jednom izvini za, kako je rekao, "sve što joj je uradio i sve loše što je doživela sa njim".

- Žao mi je - rekao je, kako saznajemo tada hirurg.

Njegova supruga, potom je izjavila da njih dvoje imaju troje maloletne dece i da je posle proteka vremena, odlučila da ne svedoči.

- Prošlo je dosta vremena. Imam u vidu interes naše troje maloletne dece. Verujem da je dužina trajanja pritvora je uticala na to kakav će ubuduće da bude prema meni. Ceo postupak loše utiče i na mene, a naročito na našu decu. Mi ćemo i posle svega ovoga biti roditelji i gajićemo decu dok ne postanu odrasli ljudi. Ja sam se ranije obratila Tužilaštvu uz molbu da suprug viđa decu van prostorija Centralnog zatvora. On je njihov otac, oni su jako vezani za njega. Želim da što pre prođe ova agonija - rekla je supruga optuženog doktora.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja