ŠVERC 4,3 TONE KOKAINA I PRANJE SEDAM MILIONA EVRA: Optužen Zvicer, policajci i predsednik opštine!
Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija, printscreen beraneonline.me, Privatna Arhiva

crna gora

ŠVERC 4,3 TONE KOKAINA I PRANJE SEDAM MILIONA EVRA: Optužen Zvicer, policajci i predsednik opštine!

Crna Hronika -

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore danas je sudu predalo optužnicu protiv 21 osobe zbog više krivičnih dela, a među optuženima su i odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, policajci Petar Lazović, odbegli Ljubo Milović kao i uhapšeni predsednik opštine Budva Milo Božović. Kako prenose crnogorski mediji, navodi optužnice se odnose na stvaranje kriminalne grupe, šverc 4,3 tone kokaina kao i pranje oko sedam miliona evra.

Milo Božović, LJubo Milović
Milo Božović, LJubo Milovićfoto: Youtube/Нова српска демократија, Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

- Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv 21 okrivljenog lica i to protiv: Lj. M, M. O, I. S, N. B, P. L, M. P, B. J, M. M, A. K, V. B, G. S, D. M, F. Z, I. N, T. A, M. N, D. K, M. B, za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, protiv Lj. M, M. O, I. S, N. B, P. L, M. P, B. J, M. M, A. K, V. B, M. N, R. Z, D. M, F. Z, M. B. i I.M. za krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - oko 4 tone i 300 kilograma kokaina, protiv Lj. M, I. S, M. O, B. J. i M.N. za krivična dela pranje novca - oko sedam miliona evra, protiv M. M, A. K. i Lj. M. za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, protiv D. K. za krivična dela odavanje tajnih podataka i protiv D.K. za krivično delo zloupotreba službenog položaja, izvršena u periodu od 2019. do februara 2021. godine, u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike - izjavio je za medije portparol SDT-a i državni tužilac Vukas Radonjić.

- U optužnici je predloženo da se okrivljenima M. O, M. P, V. B, T. A, D. K, M. B. i I. M. produži pritvor, a da se okrivljenima Lj. M, R. Z, M. N, I. S, A. K, I. N, N. B, B. J, M. M, D. M. i F. Z koji su u bekstvu i za kojima su raspisane međunarodne poternice sudi u odsustvu - dodao je Radonjić.

Podsetimo, osim Zvicera, u bekstvu su i policajac Ljubo Milović, kao i još 10 osumnjičenih.

Ljubo Milović, podsetimo, obuhvaćen je i optužnicom srpskog specijalnog tužilaštva kojom mu se na teret stavlja šverc droge i pranje novca.

On je javnosti postao poznat kada su isplivale njegove fotografije sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, ali i sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovćem, koji su u Beogradu uhapšeni 4. februara 2021. godine zbog sumnje da su počinili najmanje sedam surovih ubistava.

Kurir.rs/Dan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track