MILETU I STEVANU PRESUDILE ŽENE I DECA: Dva zločina u okolini Požarevca uznemirila javnost! JEDAN SPALJEN, DRUGI RASKOMADAN
Foto: Privatna Arhiva

HOROR!

MILETU I STEVANU PRESUDILE ŽENE I DECA: Dva zločina u okolini Požarevca uznemirila javnost! JEDAN SPALJEN, DRUGI RASKOMADAN

Crna Hronika -

Jezivi zločin koji su u selu Vlaški Do, kako se sumnja, počinili bivša supruga Ljiljana J., ćerka A.A. i sin kad su ubili i raskomadali Stevana A. meštane je podsetio na još jedno slično ubistvo u selu Dragovac kod Požarevca kad su majka i dva sina ubili svog oca, odnosno supruga, Miroljuba Stanojevića (65), zvanog Mile Gega, krajem aprila pretprošle godine.

Miroljub Stanojević, Dragovac, ubistvo, požarevac
foto: Privatna Arhiva

Miroljubovo telo pronađeno je u poluizgorelom automobilu na zabačenoj njivi u selu, istraga je pokazala da je ubijen sa dva metka, a da je ubica pokušao paljenjem kola i leša da prikrije tragove. Majka i dva sina uhapšeni su tek godinu dana nakon što je zločin otkriven, a do tada su se pravili da ga oplakuju i žale.

Prema rečima svedoka, automobil marke "pežo 206" u kome je pronađeno delimično spaljeno telo žrtve zatečeno je u ataru sela Dragovac, ali su u početku svi mislili da je u pitanju ljubavni par, pa niko nije obraćao pažnju.

Kad se i drugi dan automobil nalazio na istom mestu, ljudi su posumnjali da se nešto dešava, vozilu su prišla dva muškarca, koji su ugledali nepomično i delimično unakaženo telo na suvozačevom sedištu.

Miroljub Stanojević, Dragovac, Požarevac, U.S., F.S.
foto: Printscreen/Facebook, Shutterstock

Jedan od njih je užasnut prizorom odmah pobegao dok je drugi prišao i prepoznao automobil i žrtvu. Ispostavilo se, nakon uviđaja, da je u pitanju Miroljub.

Već u prvim trenucima istrage utvrđeno je da je Stanojević ubijen na nekom drugom mestu, a da je nakon toga dovezen i ostavljen tu. Počinioci potom podmetnuli požar na automobilu, najverovatnije kako bi uništili dokaze i telo.

Međutim, kako vozilo nije izgorelo, policija je odmah utvrdila da je Stanojević ubijen hicima iz vatrenog oružja s leđa. Jedan metak mu je prošao kroz plećku, a drugi je ispaljen u kuk.

Kako se sumnja, presudili su mu žena Slađana i stariji sin Uroš, dok je mlađi pušten na slobodu.

(Kurir.rs / D.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track