KURIR OTKRIVA! Dok se šetao sa Šarićevim saradnicima, sa uhapšenim Gibom u banji bila i poznata glumica
Foto: Printskrin / You Tube, Shutterstock

dolijao

KURIR OTKRIVA! Dok se šetao sa Šarićevim saradnicima, sa uhapšenim Gibom u banji bila i poznata glumica

Crna Hronika -

Dušan Jovanović, koji se dovodi u vezu sa vračarskom kriminalnom grupm, ali i sa klanom Veljka Belivuka, priveden po poternici Interpola u glavnom gradu BiH

Dušan Jovanović, zvani Giba, uhapšen je prekjuče u elitnom stambenom kompleksu u Sarajevu, poznatom kao Kula Sarajevo, a sa njim je uhapšen i Darko Dulović, koji je takođe poznat srpskim istražnim organima! Njih dvojica dovode se u vezu sa vračarskom kriminalnom grupom, ali i sa klanom Veljka Belivuka i za njima je bila raspisana Interpolova poternica.

Kako Kurir saznaje od izvora iz Bosne i Hercegovine, njih dvoje su uhapšeni zahvaljujući radu Obaveštajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA)

- Osumnjičeni su izjamlili više stanova i to na poslednjem spratu luksuzne zgrade u Sarajevu, gde zakup jednog stana košta od 1.500 evra, pa naviše. Jovanović i Dulović uhapšeni su nedugo pošto su došli u Bosnu i iznajmili gotov čitav sprat u zgradi. Bosanski istražitelji su ih locirali zahvaljujući snimcima, slikama i prepiskama sa telefona koje je pratila OSA - objašnjava nam izvor iz Sarajeva i dodaje da su tokom kratkog boravka u Sarajevu bili sa devojkama, da su često izlazili i vozili se skupim kolima.

Kako dalje saznajemo od izvora upoznatog sa slučajem, Dušan Jovanović, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, se pre dolaska u Sarajevo slobodno šetao Vrnjačkom Banjom.

- Jedno vreme je boravio u popularnoj srpskoj banji i to, navodno, kod braće Pandrc, Miloša i Marka, koji su, inače, bili visokopozicionirani pripadnici grupe Darka Šarića. Obojica su se teretili za skladištenje tona kokaina u Brazilu, kao i u kasnijim kriminalnim radnjama Šarićeve grupe - kaže izvor.

Pominjali ga svedoci-saradnici

Bio je jedan od pucača na Krfu

Dušan Jovanović Giba javnosti je poznat kao saradnik Belivukovog klana, ali i vračarske kriminalne grupe. O Jovanovićevim poslovima na suđenju Belivukovoj grupi, svedok-saradnik Bojan Hrvatin je ispričao da je bio jedan od pucača na Krfu, sa "kavčaninom" Vladimirom Vojinovićem.

Bojan Hrvatin, sa hirurškom maskom i naočarima
Bojan Hrvatin, sa hirurškom maskom i naočarimafoto: Kurir

- Na stadionu Partizana video sam i izvesnog Dušana Jovanovića, koga poznajem iz Centralnog zatvora, a na stadionu je bio u društvu Marka Miljkovića. Miljković mi je tada rekao da je Dušan Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića. Na Skaju je Jovanović imao nadimak Dom - ispričao je Hrvatin.

Takođe, kako smo ranije pisali, stariji brat sada uhapšenog Dušana Jovanovića Gibe, Vuk Jovanović, teško je ranjen na Karaburmi pre nešto više od godinu dana.

On dodaje da je Jovanović u Vrnjačkoj Banji, malo pre hapšenja u Sarajevu, boravio sa svojom partnerkom.

- Dok je Jovanović uglavnom provodio vreme sa braćom Pandrc, njegova devojka se družila sa tadašnjim nevenčanom suprugom jednog od njih. U pitanju je tadašnja žena Miloša Pandrca, inače naša poznata glumica, koju publika ima prilike da gleda u brojnim domaćim poznatim serijama i filomovima - kaže izvor.

Darko Šarić
Darko Šarićfoto: Nenad Kostić

Istražitelji iz Bosne utvrđuju zbog čega su dvojica poznatih i opasnih kriminalaca boravila na teritoriji njihove države.

- Proverava se da li su tu došli da nekoga opserviraju ili eventualno pripreme ili izvrše novu likvidaciju. Utvrđuje se da li su imali metu i ko bi to mogao da bude - objašnjava naš izvor.

Jovanoviću i Duloviću je određen ekstradicioni pritvor i u narednom periodu će moći da se izjasne o tome da li žele da budu izručeni Srbiji ili ne.

Oslobođen

Ubistvo na Autokomandi

Darko Dulović je takođe dobro poznat javnosti u regionu, a zbog trgovine 287,5 grama heroina je bio u zatvoru u Crnoj Gori, dok ga je Srbija potraživala zbog sumnje da se dovodi u vezu sa ubistvom bivšeg pripadnika SAJ, a kasnije vozača i obezbeđenja Filipa Koraća, Siniše Milića zvanog Boske, na Autokomandi u Beogradu 2018. godine.

Automobil koji je vozio Milić eksplodirao je 19. juna 2018. godine u 13 sati na semaforu na prometnoj raskrsnici Ustaničke ulice i Južnog bulevara kod restorana "Franš". Dulović je za učešće u ubistvu Milića pravosnažno oslobođen.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Bonus video:

02:08

SKAJ APLIKACIJA JE OBIČNO SREDSTVO KOMUNIKACIJE, ALI IMA JEDNU PREDNOST! Advokat: Kriminalci su je zbog toga iskoristili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track