GIBA I DULOVIĆ NISU BILI SAMI U SARAJEVU? Dvojica "kavčana" uhapšena, treći pobegao, OVAKO SU POKUŠALI DA ZAMETNU TRAGOVE!
Foto: Printskrin / You Tube, Shutterstock

najnoviji detalji hapšenja

GIBA I DULOVIĆ NISU BILI SAMI U SARAJEVU? Dvojica "kavčana" uhapšena, treći pobegao, OVAKO SU POKUŠALI DA ZAMETNU TRAGOVE!

Crna Hronika -

Dušana Jovanovića Gibu i Darka Dulovića, koji su uhapšeni pre tri dana u Sarajevu u luksuznom stambenom kompleksu, imali su pomagača u ovom gradu.

- Tužilaštvo ispituje ko ih je čekao u Sarajevu i unajmio im stan - navodi izvor iz istrage i dodaje da se za trećom osobom traga.

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", Jovanović i Dulović su u Sarajevo došli kako bi likvidirali visokorangiranog pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo koji godinama radi na Sky istragama, a i ranije su mu pretili smrću. Sada se utvrđuje ko je naručio njegovu likvidaciju.

Sarajevo, Sarajevo Tower
foto: Printskrin / You Tube

MUP KS u izveštaju Tužilaštvu KS navodi da su tokom hapšenja imali lažne dokumente i da se sumnjiče za falsifikovanje dokumentacije.

Međutim, istraga će pokazati zašto su oni bili u Sarajevu i zbog čega su unajmili stan u vrhu elitne zgrade „Sarajevo Tower“ te ko ih je u Sarajevu dočekao.

Za Jovanovića se svakoko ispituje ko ga je angažovao za eventualnu likvidaciju pojedinih osoba iz kriminalnog miljea, ili čak i politike i za sada nijedna opcija nije isključena. Kao potencijalna meta se pominjao i Admir Aranautović zvani Šmrk, inače poznati estradni menadžer koji je zastupao repere Džali Brata i Bubu Korelija.

Admir Arnautović Šmrk
foto: Pritnscreen

Dolazak dvojca u Sarajevo, koji su imali pripremljene lažne dokumente, više je nego sumnjiv i utvrđuje se stvarni motiv. Pre svega jer je Dulović još 2018. godine hapšen u Sarajevu i tada je izručen Crnoj Gori.

Telefon sa poljskim brojem

Kod jednog od uhapšenih pronađen je telefon sa poljskim brojem, a sve sa ciljem da ih policijske službe teže lociraju.

Satima je trajao pretres njihovih stanova, a izuzeti su im telefon i određena oprema. Navodno, izveštaj je pokazao da nisu imali oružje i da je ono trebalo naknadno da bude dostavljeno.

Tužilaštvo je za obojicu srpskih državljana zatražilo pritvor, između ostalog zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela. Sinoć je u Sudu održano ročište i čeka se odluka ove institucije.

Kurir.rs / Dnevni Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track