ŠTA JE PRETHODILO STRAVIČNOJ AUTOBUSKOJ NESREĆI U CRNOJ GORI? Uživo iz Podgorice: Ovaj put odranije je poznat po OPASNOSTI
Jelena Jovanović o nesreći na autoputu, Foto: Printscreen/Youtube/DAN, Kurir televizija

kurir tv

ŠTA JE PRETHODILO STRAVIČNOJ AUTOBUSKOJ NESREĆI U CRNOJ GORI? Uživo iz Podgorice: Ovaj put odranije je poznat po OPASNOSTI

Crna Hronika -

Najmanje dve osobe su poginule, dok je više osoba povređeno u udesu koji se desio juče na putu Cetinje - Budva, kada je autobus, koji je prevozio putnike od Nikšića do Budve, sleteo s puta u provaliju. U autobusu je bilo 27 putnika, a kako prenose podgoričke Vijesti, vlasnik autobusa je firma "Papović" iz Nikšića. Vozač autobusa je priveden u policiju i zadržan.

Jelena Jovanović
foto: Kurir tv

Više detalja o ovoj tragediji prenela je novinarka "Vijesti" Jelena Jovanović, koja se javila putem Vibera iz Podgorice

U strašnoj nesreći koja se dogodila juče na Putu Cetinje-Budva, život je izgubila jedna izuzetno mlada osoba, stara svega 19 godina, dok je druga osoba, strani državljanin, takođe stradala. Istražitelji pokušavaju utvrditi uzroke ovog udesa.

- Najnovije informacije koje imamo ukazuju na to da je još jedna osoba životno ugrožena i da je podvrgnuta amputaciji jednog ekstremiteta, kako je izvestio lekar iz kliničkog centra. Ostali povređeni putnici nalaze se u bolničkom tretmanu i, srećom, u stabilnom stanju. Oni koji su sa lakšim povredama bili primljeni u cetinsku bolnicu bit će otpušteni na kućno lečenje - prenela je Jovanović.

05:31

ZAŠTO JE AUTOBUS NA PUTU CETINJE -BUDVA SLETEO U PROVALIJU?

O uzroku nesreće nema detalja, a tužiteljka nije pružila konkretne informacija o tome kako se autobus prevrnuo.

- Istraga je i dalje u toku. Vozač autobusa je zadržan u policijskom pritvoru i trebao bi biti saslušan čim se njegovo zdravstveno stanje poboljša.Iako je vozač policiji rekao da je izgubio kontrolu nad vozilom i da je udario u bankinu, detalji o tačnim okolnostima nesreće tek će biti razjašnjeni. Takođe je poznato da nije bilo kontakta sa drugim vozilima u trenutku nesreće - rekla je Jovanović.

Osim istrage koja se trenutno sprovodi, postavlja se pitanje bezbednosti na ovom putu. Put Cetinje-Budva poznat je po svojim opasnostima, a vozači često ukazuju na rizične delove puta. Kao što je istaknuto, ovo je samo jedan od mnogih slučajeva koji se dešavaju na ovim putevima, a potrebno je ozbiljno razmotriti mere za poboljšanje bezbednosti.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja