"DA JE PRIŠLA BLIŽE MORALI BISMO DA JE UBIJEMO": Da li je komšinica jedini svedok zločina Belivukovog klana? DANAS DOLAZI U SUD
Foto: Ana Paunković, Stefan Stojanović MONDO, Nestali Srbija

specijalni sud

"DA JE PRIŠLA BLIŽE MORALI BISMO DA JE UBIJEMO": Da li je komšinica jedini svedok zločina Belivukovog klana? DANAS DOLAZI U SUD

Crna Hronika -

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a o ubistvu Gorana Mihajlovića, odnosno ukljanjanju tela i dokaza u kući u Srduku trebalo bi da svedoči komšinica V.P. koja je kobnog dana videla vatru u dvorištu i pripadnike klana.

Kako je ranije ispričala na saslušanju u tužilaštvu za organizovani kriminal ona ne može da se seti tačnog datuma kada se sve odigralo, ali je videla, kako kaže, lepog visokog momka u teget kombinezonu koji joj je rekao da su oni tu da srede dvorište kuće.

1 / 6 Foto: Privatna Arhiva

Komšinica kuće u Surduku je policajcima ispričala da je kobnog dana osetila da se njenim komšilukom širi miris paljevine, što je zaintrigiralo da izađe i vidi o čemu se radi, posebno jer se radi o vikend naselju u koje vlasnici kuća dolaze povremeno, a tek mali broj njih u njima boravi tokom čitave godine.

Ona im je prišla kako bi ih opomenula zbog vatre, jer je tog dana duvao jak vetak.

- Pazite vi to, jel znate vi šta je vetar - opomenula ih je tada komšinica, ali su joj oni ljubazno objasnili da su angažovani da sređuju dvorište, rekli joj da je kuća prodata i da novi vlasnik želi da mu prostor oko kuće bude „kao dnevna soba“.

Goran Mihajlović
Goran Mihajlovićfoto: Privatna Arhiva

- Razgovarala sam sa jednim od njih, a u daljini, prema ulici, videla sam još jednu osobu. Stajao je na metar od mene, lep, onako visok, lep mlad momak u urednom kombinezonu teget boje. Bili su jako uredni, čisti, momak je lepo razgovarao sa mnom bio je onako na mestu - ipričala je komšinica na saslušanju.

Ipak, kasnije se ispostavilo da je taj lep, mlad i razborit momak vođa organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk, a Belivukovu reakciju na komšinicu ispričao je svedok-saradnik na suđenju klanu, Nikola Spasojević.

Belivuk i Miljković
Belivuk i Miljkovićfoto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

On je do detalja ispričao svoju ulogu u ubistvu Mihajlovića i tada je spomenuo šta mu je Belivuk tada rekao o komšinici.

- Sekao sam drveće i grane kako bi vatra bila što jača. To je trajalo do kasno uveče. Pre nego što će se smračiti, komšinica sa desne strane, koja ili živi u toj susednoj vikendici ili je samo svratila, u jednom momentu je prišla ogradi. Ja sam se nalazio iza šupe, blizu te ograde, gde sam čuo da Veljko (Belivuk prim. aut.) razgovara sa tom gospođom. Posle određenog vremena, prestaje da priča sa njom, vraća se i komentariše: "Da je prišla bliže, morali bismo i nju!" - ispričao je svedok-okrivljeni Nikola Spasojević detalje uklanjanja Mihajlovićevog tela.

Kurir.rs / Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track