UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA VOZAČU AUTOBUSA ZBOG UDESA U MOJSINJU! Milan ostao bez žene i sina: "Tuga je i dalje neizmerna"
Foto: D.Č.

UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA VOZAČU AUTOBUSA ZBOG UDESA U MOJSINJU! Milan ostao bez žene i sina: "Tuga je i dalje neizmerna"

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Čačku po kojoj je vozač autobusa E.Š. oslobođen optužbe da je odgovoran za smrt Aleksandra Miloševića (34) i njegove majke Milice.

Saobraćajna nesreća se dogodila u maju 2019. godine u selu Mojsinje nedaleko od Čačka, kada je autobus kojim je upravljao E.Š, pretičući preko pune linije i direktno se sudario sa automobilom marke mercedes za čijim volanom je bio Milošević.

nastradali majka i sin, majka i sin, saobraćajna nesreća
foto: D.Č.

Majka i sin su na povratku iz Čačka sa Ibarske magistrale nameravali da skrenu ulevo, ka svojoj kući u centru sela, kada se autobus koji je preticao minibus ispred sebe, u njih direktno zakucao.

Milica Milošević je nastradala na licu mesta, dok je njen sin Aleksandar preminuo na putu do čačanske bolnice.

nastradali majka i sin, majka i sin, saobraćajna nesreća
foto: D.Č.

U oslobađajućoj presudi koju je donela sudija Osnovnog suda u Čačku se navodi "da je u Mojsinju, na mestu nezgode u smeru ka Čačku važilo opšte ograničenje brzine od 80 km/h”, kao i niz drugih upitnih tumačenja zakona koje je iznela na osnovu mišljenja sudskih veštaka. Žalbu na presudu čačanskog suda je uložilo Osnovno javno tužilaštvo u Čačku, a ponovni postupak vodiće drugi sudija.

Vladimir Milošević sin, odnosno brat stradalih članova porodice, kaže da mu ukidanje ove po njemu “sramne presude” vraća veru u srpsko pravosuđe.

nastradali majka i sin, majka i sin, saobraćajna nesreća
foto: D.Č.

- Imao sam nameru da tu sramnu presudu iskopiram u više stotina primeraka i da je podelim vozačima na Ibarskoj magistrali. Iz te presude se nedvosmisleno vidi da bahati vozač može da krši zakon, pretiče na punoj liniji, prekorači brzinu, ubije dvoje ljudi na mestu i u Čačku će da ga oslobode – ogorčen je Vladimir Milošević.

- Prva presuda je bila razočaravajuća jer je vinovnik ovog događaja oslobođen, iako su svi dokazi bili na strani oštećenih, odnosno nas. Sada nam sledi nova borba za pravdu. O presudi koja je sada ukinuta, najviše treba da razmišljaju oni koji nakon što je doneta u prvostepenom postupku, okrivljenog vratili za volan autobusa – kaže Vladimir dodajući da ceni stav Apelacionog suda u Kragujevcu koji je naložio da se drugi postupak u Čačku vodi pred drugim sudijom.

- Sve je jasno iz obrazloženja Apelacionog suda koji nalaže da se ponovni postupak sada vodi pred drugim sudijom. Ranije je bilo slučajeva da se suđenje vrati istoj sutkinji, zato počinjem da verujem da će pravda stići – priča Vladimir koji sa porodicom, suprugom i dvoje dece, živi u Beogradu.

nastradali majka i sin, majka i sin, saobraćajna nesreća, Mojsinje
foto: D.Č.

Milan Milošević je nakon pogibije supruge i sina ostao da živi sam u Mojsinju, još u neverici iščekuje da se stradali odnekud vrate.

- Oslobađajuća presuda je bila ravna kao da su sada svesno ubijeni, po drugi put, i to iz ruke onog od koga očekujemo da podeli pravdu. Tuga je i dalje neizmerna, ali sada imam nadu da će onaj ko je odgovoran za smrt mojih najbližih za to i odgovarati – kaže Milan na pustom kućnom pragu u Mojsinju.

Podsećamo, sudija Osnovnog suda u Čačku je u obrazloženju svoje oslobađajuće presude prema E.Š. navela da je uzrok nezgode to što je vozač "mercedesa" Milošević vršio nebezbedno uključivanje na kolovoz sa pravom prvenstva prolaza.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja