OVAKO JE PRIVEDEN MILAN RADOIČIĆ: Objavljen snimak! Određeno mu zadržavanje od 48 sati (VIDEO)
Foto: Youtube/Kosovo Online Live/MUP

OVAKO JE PRIVEDEN MILAN RADOIČIĆ: Objavljen snimak! Određeno mu zadržavanje od 48 sati (VIDEO)

Crna Hronika -

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je uhapšen Milan Radoičić, bivši funkcioner Srpske liste.

Policija je objavila i snimak privođenja Radoičića.

00:20

Privođenje Radojičića

Kako se navodi u saopštenju, službenici Uprave kriminalističke policije pretresli su stan i druge prostorije Milana Radoičića, a njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova. Radoičić je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Milan Radoičić se odazvao 30. septembra pozivu državnih organa Republike Srbije i u svojstvu građanina dao izjavu u Ministarstvu unutrašnjih poslova o događajima u Banjskoj, 24. septembra, na severu KiM, kada su ubijena trojica lokalnih Srba i jedan pripadnik tzv. kosovske policije.

On je tada u pratnji svog advokata došao u prostorije MUP-a kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti tragičnog događaja u mestu Banjska, rano ujutru u nedelju, 24. septembra 2023. godine, saopštio je ranije MUP.

Radoičić je, posredstvom svog advokata Gorana Petronijevića u petak, 29. septembra, saopštio da je podneo neopozivu ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste, a povodom događaja u Banjskoj naveo da je 24. septembra sa svojim sunarodnicima došao na sever KiM u predelu tog sela kako bi ohrabrio srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru režima Aljbina Kurtija.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track