ODLOŽENO SUĐENJE INSPEKTORIMA OPTUŽENIM ZA ZLOSTAVLJANJE I MUČENJE: Ograsilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu
Palata pravde, Foto: Petar Aleksić

saopštenje

ODLOŽENO SUĐENJE INSPEKTORIMA OPTUŽENIM ZA ZLOSTAVLJANJE I MUČENJE: Ograsilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu

Crna Hronika -

Suđenje policajcima Milanu Isakovu, Miloša Kneževiću i Miloša V. zbog sumnje da su 28. septembra prošle godine zloupotrebili svoj službeni položaj i zlostavljali i mučili mladića, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu. Suđenje je odloženo jer se zbog zdravstvenih problema nije pojavio Miloš V.

Posle odlaganja suđenja, oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu koji je demantovalo je da optužni predlog protiv trojice okrivljenih inspektora Odeljenja za borbu protiv droga, ima bilo nikakve veze sa njihovim svedočenjem u predmetu “Jovanjica” kako to "pojedini mediji zlonamerno tvrde".

Optuženi policajci
Optuženi policajcifoto: Zorana Jevtić

- S obzirom da se više od 15 dana u tim medijima vodi kampanja u cilju diskreditovanja predmeta koji je u fazi glavnog pretresa pred Višim sudom u Beogradu i pokušaja aboliranja odgovornosti okrivljenih, apelujemo da mediji prilikom izveštavanja poštuju sve učesnike u krivičnom postupku, te da prestanu sa neprimerenim izveštavanjem, kojim se zatrašuju oštećeni, linčuju postupajući tužioci i vrši pritisak na sud - saopšteno je iz tužilaštva.

U saopštenju se dodaje da tužilaštvo podseća da se optužnim predlogom okrivljenima Milanu I, Milošu K. i Milošu V. na teret stavljaju krivična dela zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, a Milošu V. i krivično delo teška telesna povreda.

- Što se tiče tužiteljke Jelene Stevančević, ona je podnela zahtev za presignaciju predmeta, koji je tretiran kao zahtev za izuzeće, te je odlukom Glavnog javnog tužioca u VJT u Beogradu izuzeta iz daljeg postupanja u predmetu zbog pristrasnosti. Ova odluka je doneta imajući u vidu da je zakazan glavni pretres pred sudom i potvrđen nivo sumnje potreban za suđenje – opravdana sumnja - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja