"NEĐA JE NAŠ DUGOGODIŠNJI PROBLEM": Komšije otkrile detalje o muškarcu kome su u požaru izgorele majka i devojka! "BIO JE PIJAN"
Foto: Kurir/D.Đ.

kragujevac

"NEĐA JE NAŠ DUGOGODIŠNJI PROBLEM": Komšije otkrile detalje o muškarcu kome su u požaru izgorele majka i devojka! "BIO JE PIJAN"

Crna Hronika -

Komšije iz solitera u centru Kragujevca, gde je sinoć buknuo požar na 11. spratu, a u kom su dve žene izgorele, ispričale su za Kurir da taj stan pripada njihovom komšiji Nebojši T., zvanom Neđa, kog su uspeli da izvuku iz buktinje.

- Kada je vatra buknula, njega je komšija sa istog sprata uspeo da izvuče i spase i da ga zadrži da se ne vrati u stan dok vatrogasci ne stignu. Nažalost, njegova majka koja je operisala kukove i bila nepokretna, nije imala tu sreću. Neke komšije i ja smo pokušali da je iznesemo iz stana, ali nas je zagušio dim kada smo otvorili vrata i nismo mogli da joj pomognemo - ispričao je za Kurir komšija Dragan.

požar buknuo u stanu na višespratnici u centru kragujevca
požar buknuo u stanu na višespratnici u centru kragujevcafoto: Kurir/D.Đ.

Druga žrtva požara bila je Nebojšina devojka sa kojom su ga stanari zgrade često viđali u poslednje vreme, neki stanari zgrade su se nagutali dima, ali su svi brzo evakuisani.

- Stalno su sedeli ispred zgrade i pili po ceo dan. Nebojša zvani Neđa je alkoholičar. Pre požara je sedeo sa tom crvenokosom devojkom i još jednim prijateljem na klupi ispred ulaza kao i obično - priseća se naš sagovornik i dodaje:

požar u centru kragujevca gde je nastradale dve žene
požar u centru kragujevca gde je nastradale dve ženefoto: Kurir/D.Đ.

- Isključili su im i struju zbog neplaćenih računa i koliko mi znamo, Nebojša je, pošto je došao pijan kući sa devojkom upalio sveću ili neko grejno telo i izazvao požar, ali najverovatnije nije bio plin u pitanju.

Kako kažu, Neđa je njihov dugogodišnji problem, dobro poznat policiji. Oko ponoći je često znao da baca flaše i posuđe kroz prozor sa 11. sprata i na taj način je više puta pričinjavao materijalne štete na automobilima drugih stanara.

- On je stvarno bio problematičan. Dugo smo se borili sa njim, prijavljivali mnogo puta, on je nastavljao da radi isto i svi smo očekivali da će kad tad da se desi nešto ovako strašno kao što je ovaj požar - rekao je za Kurir Dragan Vujić, upravnik zgrade.

požar se dogodio u centru kragujevca
požar se dogodio u centru kragujevcafoto: Kurir/D.Đ.

Komšije su pokušale da pomognu porodici u čijem stanu je izbio požar, da aparatima umire vatru i pomognu u evakuisanju starih i teško pokretnih lica i dece, vatrogasci su stigli u rekordnom roku od dva minuta, ali su dve žene već bile nastradale, a prozori na više stanova su popucali.

- Kada smo stigli, požar je već bio u veoma razbuktaloj fazi i pretio je da se proširi i na susedni sprat, pa smo odmah počeli sa akcijama i spolja i iznutra istovremeno, a sve vreme smo dobijali pozive od uznemirenih građana, primisli smo još oko trideset poziva. Ispred stana smo zatekli muškarca, stanara stana u kojem je izbio požar, sa srednje teškim povredama i on je omah prevezen u Univerzitetski klinički centar, a nakon toga smo pronašli dve stradale ženske osobe - rekao je Aleksandar Simović, šef smene Vatrogasno-spasilačke brigade.

zgrada u kojoj je izbio požar u kragujevcu
zgrada u kojoj je izbio požar u kragujevcufoto: Kurir/D.Đ.

Dalja istraga utvrdiće sve okolnosti pod kojima je došlo do požara, a ova nesreća izazvala je veliku paniku. Na licu mesta bio je i gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, koji je medijima rekao da će grad pružiti nužni smeštaj stanarima kojima je to potrebno i koji su pretrpeli veliku materujalnu štetu.

Sa vatrenom stihijom se borilo 20 vatrogasaca spasilaca uz spomoć čak sedam specijalnih vozila, a na terenu su intervenisale i četiri ekipe Hitne pomoći.

(Kurir.rs - D. Đusić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track