SRPSKI NARKO-BOS VIŠE OD GODINU BIO NA OKU INSPEKTORA: Nešića pratili u stopu, snimali ga i slikali, a evo gde je uhapšen! (FOTO)
Foto: band.uol.com.br, Printscreen/ You Tube/ Brasil Urgente

najnoviji detalji iz brazila

SRPSKI NARKO-BOS VIŠE OD GODINU BIO NA OKU INSPEKTORA: Nešića pratili u stopu, snimali ga i slikali, a evo gde je uhapšen! (FOTO)

Crna Hronika -

Brazilska policija je u četvrtak uhapsila 16 pripadnika opasne bande zbog šverca kokaina, a među njima i Srbina, koji je označen kao organizator svega, Aleksandra Nešića. Ovaj Srbin uhapšen je u svom restoranu u blizini Sao Paola kao rezultat intenzivnog rada policija koja ga je dugo pratila.

Aleksandar Nešić, kokain
foto: band.uol.com.br

Akcija hapšenja u Brazilu je deo borbe protiv Balkanskog kartela i saradnje međunarodnih agencija, stranih i srpske policije.

Kakako se saznaje, ovaj Srbin bio je na merama brazilske policije još od zaplene prve pošiljke od 5,5 tona kokaina, a onda i 2 tone. Sniman je i praćen sve do četvtka kada je uhapšen u svom restoranu, odnosno oko godinu i po dana.

- Aleksandar Nešić je uhapšen u svom restoranu koji mu je bio i baza u gradu Gvaružu u blizini Sao Paola, na obali Atlanskog okeana - naveli su brazilski mediji.

Dok su tajni agenti pratili i snimali Srbina, bilo je primećeno da je on jedna od glavnih karika u švercu kokaina.

- Agenti su ga pratili u stopu, razgovori su mu prisluškivani, a agenti su napravili i snimke Nešića. Na jednoj od njih se vidi kako on opušteno leži na ležačjci, držeći telefon u rukama. Inače, prilično se opušteno ponašao sve vreme - objašnjavaju izvori.

Aleksandar Nešić
Aleksandar Nešićfoto: Printskrin / You Tube/ Brasil Urgente

Nešić je kod brazilskih vlasti označen kao jedan od najvećih evropskih trgovaca drogom. Kako su objasnili, kokain su poslali Srbi, a uzimali su ribari angažovani u zajednici u Guaruji i stizali su do ribarskih čamaca da bi se podigli na otvoreno more. Aleksandar Nešić je bio taj koji je pregovarao sa PCC-om i koordinirao logistiku.

- Ovo je znak da su pipci PCC-a (kriminalna organizacija „Primeiro Comando da Capital“) dosegli svaki kutak „starog sveta“ - navode tamošnji mediji.

Podsetimo, mlađi Nešić je zauzeo mesto svog oca Gorana Nešića Cige, koji je 2018. izručen Srbiji.

Goran Nešić
Goran Nešićfoto: Screenshot

U akciji hapšenja su učestvovali Federalna policija Brazila, Nacionalna policija Zelenortskih ostrava, Uprava kriminalističke policije Republike Srbije, Nacionalna agencija za kriminal UK, američka DEA, Evropol i MAOC-N.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:34

VELIKA AKCIJA U BEOGRADU, PALA NARKO-GRUPA: Srbi švercovali drogu iz Južne Amerike, brodovima transportovali 324 kg KOKAINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track