UHAPŠEN KAO "SRCE KRIMINALNE GRUPE" Ko je misteriozni Braca koji je "pao" kad i Filip Korać: Na SKAJU se hvalio ubistvima?
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

FRANCUSKO PODZEMLJE!

UHAPŠEN KAO "SRCE KRIMINALNE GRUPE" Ko je misteriozni Braca koji je "pao" kad i Filip Korać: Na SKAJU se hvalio ubistvima?

Crna Hronika -

Na dan kada je u Segedinu po poternici Francuske uhapšen Filip Korać, na Azurnoj obali su lisice stavljene misterioznom "biznismenu" B. V., zvanom Braca

Hapšenja po nalogu tužilaštva iste države, obojicu ODAO SKAJ

Na dan kada je po poternici Francuske uhapšen Filip Korać, u toj državi i u Monaku lisice su stavljene međunarodnoj kriminalnoj grupi poreklom s Balkana, koju je, kako prenose mediji iz te zemlje, predvodio Srbin B. V., zvani Braca. Korać je, podsetimo, priveden u Segedinu u Mađarskoj i kod sebe je navodno imao crnogorska dokumenta.

Važio za moćnika

- Za sada niko zvanično nije saopštio da li postoji veza između B. V., koji je u Francuskoj važio za moćnog preduzetnika i vlasnika agencije za nekretnine, i Koraća, niti da li je reč o istom predmetu. Navodno i jednom i drugom su lisice, u dve države, stavljene zbog trgovine drogom, a dokazi protiv obojice pribavljeni su dešifrovanjem Skaj aplikacije - objašnjava izvor Kurira i napominje da Korać navodno ima crnogorsko državljanstvo, ali i da u Srbiji za njim ne postoje poternica niti postupak.

Francuska policija, Ilustracija
Francuska policija, Ilustracijafoto: Printscreen Facebook

Uhapšen i jedan policajac

Braca se na Skaju hvalio ubistvima?

Kao pripadnik Bracine kriminalne grupe, uhapšen je i policajac iz Monaka. Mediji prenose i da je posle dešifrovanja Skaj aplikacije otkriveno da se B. V. hvalio i da je ubijao i mučio ljude.

- B. V. navodno se hvalio da je ubijao i mučio ljude, a organizacija je kokain, kako se sumnja, isporučivala iz Dominikanske Republike za preprodaju na Azurnoj obali ili slanje u druge evropske zemlje - navode mediji. Oni navode i da je u Francuskoj živeo od 2000. godine i da je vlasnik brojnih luksuznih stanova, vila i zemljišta na ekskluzivnim lokacijama Azurne obale i na Gornjim Alpima.

Prema njegovim rečima, ono što je za sada jasno jeste da je postupak protiv obojice pokrenula Francuska. Inače, mediji su objavili i da je Korać neko vreme živeo u Francuskoj.

Monako, Ilustracija
Monako, Ilustracijafoto: Shutterstock

- Do sada se retko govorilo o srpskoj mafiji u toj državi. Međutim, hapšenje B. V., koji se dovodi u vezu sa švercom droge i oružja, ali i pranjem novca, a važio je u toj državi za uglednog biznismena, baca potpuno drugo svetlo na ulogu srpskog podzemlja u Francuskoj - objašnjava naš sagovornik. Francuski portal 20minutes.fr prenosi da su ključni dokaz za hapšenje B. V., koji je, kako navode, izgradio na Azrunoj obali "carstvo nekretnina", bili presretnuti razgovori vođeni od februara 2020. do februara 2021, kao i praćenje bankarskih transakcija.

"Srce krimi-grupe"

- Ovi dokazi doveli su do toga da bude uhapšen kao "srce kriminalne grupe", koja se bavila trgovinom drogom. Sumnja se da je za kriminalnu grupu radila i njegova supruga, koja se predstavljala kao advokat, ali i njegov zet, koji je ispunjavao naloge koje mu je Braca davao - prenosi ovaj portal i navodi da su tokom pretresa oduzeta dva pištolja, nešto više od 19.000 evra u gotovini, satovi i luksuzni predmeti, kao i blindirani "audi A8".

Kurir.rs/ E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja