BAŠKARILI SE U LUKZUSNOJ VILI, A DECU OD 6 GODINA TERALI DA PROSE Pritvor za bandu iz Loznice: Žrtvu (18) držali kao roba
Foto: MUP

BAŠKARILI SE U LUKZUSNOJ VILI, A DECU OD 6 GODINA TERALI DA PROSE Pritvor za bandu iz Loznice: Žrtvu (18) držali kao roba

Crna Hronika -

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je danas rešenje kojim je prema okrivljenima za krivično delo trgovina ljudima odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

U saopštenju se navodi da je pritvor određen prema okrivljenima N. T, Z. M, J. M, N. M. i M. A. zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke ili da će ponoviti krivično delo.

Protiv rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja, saopštio je Sud.

hapšenje, trgovina ljudima
foto: MUP

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UКP-SBPOК, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u koordinaciji sa Evropolom, uhapsili su pet osoba, dok će protiv jedne koja je u pritvoru biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina ljudima.

00:30

Pripadnici MUPa, UKP-SBPOK u koordinaciji sa Evropolom, uhapsili su pet osoba

Uhapšeni su N. T. (42), Z. M. (51), J. M. (42), N. M. (26) i M. A. (48), svi iz Loznice. Sumnja se da su pripadnici ove međunarodne organizovane kriminalne grupe od avgusta 2020. do oktobra 2023. godine, na teritoriji Srbije, Nemačke i Francuske eksploatisali kroz prosjačenje veći broj dece uzrasta od 5 do 11 godina i jednu tridesetsedmogodišnju državljanku Ukrajine, dok su osamnaestogodišnju žrtvu ovog krivičnog dela držali u položaju sličnom ropskom.

Tokom akcije hapšenja na više lokacija zatečeno je šestoro dece od 6 do 11 godina koja su zbrinuta u saradnji Кancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima, Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima i Centra za socijalni rad u Loznici, u skladu sa njihovim nadležnostima i načelom najboljeg interesa deteta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja