VOZAČ KAMIONA STEVAN (73) IZ SRBIJE RASPLAKAO SE NA SUDU U HRVATSKOJ "Za 40 godina nisam imao nijedan prekršaj, a kamoli ovo..."
Foto: Shutterstock

VOZAČ KAMIONA STEVAN (73) IZ SRBIJE RASPLAKAO SE NA SUDU U HRVATSKOJ "Za 40 godina nisam imao nijedan prekršaj, a kamoli ovo..."

Crna Hronika -

Vidno utučenog 73-godišnjeg Stevana R, profesionalnog vozača iz Srbije, danas popodne dovela je zagrebačka policija u lisicama na Županijski sud u Velikoj Gorici uz prijavu za izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom jer je tužilaštvo tražilo za njega pritvor.

Kako saznajemo, u trenutku naleta na zaustavljeni kombi, 73-godišnjak se kretao brzinom između 70 i 80 kilometara na sat i prošao je alkotest, a u tužilaštvu kao niti na sudu, nije mogao da sakrije suze.

- Žao mi je, najiskrenije mi je žao. Više od 40 godina vozim i nikada nisam imao nikakav prekršaj u saobraćaju, a kamoli ovo - izustio je kratko vozač kamiona Stevan R. koji je 10. oktobra u 14.16 sati na zaustavnoj traci na autoputu usmrtio nedužnog 64-godišnjeg vozača koji se, najverovatnije, zbog kvara na vozilu zaustavio u sporu traku.

Navedenu trasu navodno dobro poznaje jer sarađuje s jednom riječkom kompanijom, a sudu je ponudio i jemstvo od 10.000 evra koje, međutim, trenutno nije prihvaćeno pa određen jednomesečni istražni zatvor s obzirom na to da je strani državljanin pa postoji opasnost od bega.

Krivična i prekršajna evidencija su mu sve do trenutka nesreće bile čiste, a kamion kojim je upravljao pod stare dane kako bi poboljšao kućni budžet poslat je na veštačenje kao i njegov telefon. Ujedno se čekaju i rezultati veštačenja kombija na koji je naleteo kao i obdukcija preminulog muškarca.

Za osumnjičenog vozača je tokom policijskog uviđaja koji je trajao satima na mestu užasa utvrđeno da je skrivio nesreću kada je teretnjakom srpskih oznaka u zaustavnoj traci naletio na kombi i na čoveka koji je bio iza bočno pored.

Porodici preminulog čoveka pritvaranje krivca nesreće nije nikakva uteha a dok se pripremaju za poslednji oproštaj žele da saznaju istinu i prave razloge tragedije koja ih je zavila u crno.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track